r
Nosalty Logó

Sajtos sajttekercs Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Sajtos sajttekercs Gabystól
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A sajt alaphoz

Összesen 329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A sajt alaphoz

Összesen 1976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A sajt alaphoz

Összesen 154 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2978.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    2344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17871.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    2092 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    14065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 1976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A sajt alaphoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Tiszta, nem használt nylonzacskóba beletesszük egészben a sajtot, és a zacskó száját légmentesen elkötjük. Ez nagyon fontos, mert víz nem kerülhet a zacskóba!
  2. Felteszünk fazékba annyi vizet, hogy a zacskóban lévő sajt bőven beleférjen.
  3. Felforraljuk a vizet, elzárjuk a gázt, a sajtot beletesszük, és fedővel az edénytlefedjük. A sajtot nem kell főzni, csak álljon a forró vízben 30 percet. Minimum ennyi idő kell, hogy a sajt tökéletesen megolvadjon.
  4. Amíg a sajt áll a vízben, elkészítjük a tölteléket.
  5. Keményre megfőzzük a 4 db tojást, lehűtjük, megpucoljuk, tojásszeletelővel kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük a többi hozzávalóval: 4 db medvesajt 1 púpos és egy csapott evőkanál vaj vagy vajkrém, ízlés szerint fehérbors, 2 késhegynyi szerecsendió, só,1 púpos evőkanál mustár, ollóval összevágott 2 púpos evőkanálnyi snidling.
  6. Keverőgéppel alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe. Ha kicsit meghűlt, kóstoljuk meg, ha kell, még fűszerezhetjük ízlés szerint.
  7. Nyújtódeszkára helyezünk kb. 45 cm hosszú folpack-ot. (A széleit alul kicsit vizezzük be, hogy jól letapadjon.)
  8. Kivesszük a vízből a sajtot, a zacskóból a folpackra borítjuk.
  9. Gyors mozdulatokkal 2 mm vékonyra, téglalap alakúranyújtjuk.(Ez kb. a folpack szélessége és kb. 35 cm hosszú.)
  10. Rátesszük a gépsonkát úgy, hogy mindenhol befedje a sajtot.
  11. Rákenjük a krémet, és feltekerjük, mint a bejglit. A tekercs két végét benyomkodjuk.
  12. A folpackot (amin nyújtottuk) szorosan ráhajtogatjuk, a két végét megcsavarjuk, a tekercs alá dugjuk, és betesszük a hűtőbe. Ha már dermed, utólagosan igazíthatunk a formáján még, hogy csinosbejgli formájú legyen.
  13. Elég sok idő kell a végleges megdermedésig, érdemes este megcsinálni, és reggelre tökéletesen szeletelhető. Vagy fordítva... :)
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 20515
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Ajánló

A saját körözöttemmel töltve is garantáltan finom. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a sajttekercset, viszont az üzletekben nagyon drágának találtam. Persze azért néha-néha vásároltam, mikor nem tudtam ellenállni... Egyszer valahogy szóba került egy beszélgetés során, és akkor kaptam ezt a receptet. A 30 percet, a lelkemre kötötték, feltétlenül tartsam be, és akkor elronthatatlan. Megcsináltam, nagyon finom, a család kedvence lett, pirítós kennyérrel, kígyóuborka szeletekkel a tetején.    A tekercsbe lévő alap krémet lehet variálni, de bármit találunk ki, az mindig harmonizáljon a sajttal.  Lehet, hogy leírva kicsit bonyolult, de rettentő egyszerű. Amíg irogattam, addig akár csinálhattam volna még egyet.:)))

Hozzávalók

A töltelékhez

A sajt alaphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek