r
Nosalty Logó

Sajtos rúd tejfölösen Lilliától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lillia
Sajtos rúd tejfölösen Lilliától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 944 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 7556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2210.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    1355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 944 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.2 g

Zsír

  • Összesen
    384.9 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17685.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    410 mg
  • Kálcium
    3185 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2845 mg
  • Nátrium
    10838 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1716 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 7556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átszitált liszt közepébe csinálunk egy lyukat, abba beleöntjük a meglangyosított tejet, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Ha az élesztő felfutott, összegyúrjuk a puha margarinnal, 2 dl tejföllel (liszttől függően lehet, hogy egy kicsit többet vesz fel), sóval és a reszelt sajt felével, majd fél órát pihentetjük. Akkor jó, ha nem ragacsos, morzsalékos, és elválik az edény falától meg a kezünktől.
  3. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, majd összehajtogatjuk, amilyen kicsire csak tudjuk, és ismét pihentetjük tíz percet. Ezt legalább még egyszer megismételjük.
  4. 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, alaposan megkenjük a maradék tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal. Kicsit rányomkodjuk a tenyerünkkel a sajtot (így nem potyog le, miközben a tepsibe rakjuk).
  5. Csíkokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 25 perc alatt, 180 fokon aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 17664
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebből a mennyiségből 3 gáztepsi lesz tele. Ha többféle sajtot (trappista, füstölt, edami) keverünk össze, még ízletesebb lesz. A rákent tejföltől a ropogósra sült sajtréteg alatt puha marad a tészta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?