r
Nosalty Logó

Sajtos rúd 4. - köménymagos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Sajtos rúd 4. - köménymagos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére és a tepsi előkészítéséhez

Összesen 844 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére és a tepsi előkészítéséhez

Összesen 5049 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére és a tepsi előkészítéséhez

Összesen 336 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1908.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 844 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    282.6 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11453.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1854 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    7195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2429 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 5049 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 336 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére és a tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt futtassuk fel kevés cukorral langyos tejben.
  2. Keverjük össze a hozzávalókat és az egyik tojást egy tálban, majd alaposan dolgozzuk ki a tésztát.
  3. Tegyük félre langyos helyre kelni kb. 1 órára.
  4. Ha a tészta megkelt, sodrófa segítségével nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, tetejét kenjük meg felvert tojással, majd szórjuk meg reszelt sajttal és köménymaggal.
  5. Melegítsük elő a sütőt a legmagasabb fokozaton.
  6. A tésztából derelyevágóval készítsünk kb. 1 cm széles csíkokat, és azt tegyük kivajazott vagy sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
  7. Tegyük a forró sütőbe, a hőmérsékletet állítsuk vissza 200 fokra, és süssük aranybarnára a rudakat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13188
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 11.

Ajánló

Kiváló sör és borkorcsolya vagy egyszerűen csak sós nasi. A köménymag mellé (vagy helyett) használhatunk bármilyen egyéb magvat, a szezámmagtól kezdve a lenmagon keresztül egészen a tökmagig, esetleg ezeket vegyítve is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos rúd 4. - köménymagos
Kornél 167 recept

Édesanyám vendégváró sajtosa. Kölyökkorom óta az egyik kedvencem, gyorsan elkészül, és többnyire soha nem elegendő a mennyiség.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére és a tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek