r
Nosalty Logó

Sajtos rakott karalábé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sajtos rakott karalábé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 376 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1504 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 376 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4790.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1528 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1307 mg
  • Nátrium
    1690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    447 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    354 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1884 micro
Összesen 1504 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábét megpucoljuk, a fás részeket eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, és az újhagymával együtt vékonyra szeleteljük.
  3. Egy tűzálló tálat vastagon kikenünk vajjal, és a karalábé karikákat egymásra csúsztatva beletesszük. Rászórjuk a fokhagymát és a hagymát, majd sóval, borssal, valamint szerecsendióval ízesítjük.
  4. A tejszínt körbe-körbe ráöntjük, végül megszórjuk a reszelt sajttal, és ha maradt még vaj, azt is a tetejére morzsoljuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt (amíg a karalábé átpuhul) aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 14069
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 10.

Ajánló

Könnyű nyári ebéd vagy vacsora. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron friss karalábéból egyértelmű, hogy valamit kitaláljak. Ez a rakottas egy remek alternatíva, ha húsmentesre vágyunk, vagy csak ha egyszerűen unjuk már a hagyományos rizs-darált hús tölteléket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek