r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa olaszosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Sajtos pogácsa olaszosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 715 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 5700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 313 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.1 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12910 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 715 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.7 g

Zsír

  • Összesen
    312.9 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11472.6 g
  • Cink
    669 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    2144 mg
  • Vas
    533 mg
  • Magnézium
    650 mg
  • Foszfor
    2911 mg
  • Nátrium
    4262 mg
  • Réz
    29 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2989 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    337 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2749 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2861 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    103280 micro
  • Lut-zea
    4001 micro
Összesen 5700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5656 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejet elkeverjük a cukorral, egy kicsit meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a sajt, az apróra vágott paradicsom és az apróra vágott olajbogyó kivételével az összes hozzávalóval együtt összedolgozzuk a tésztát.
  3. Kicsit lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és megszórjuk a sajttal, paradicsommal és olajbogyóval, majd összehajtogatjuk. A hajtogatásnak a legfontosabb része, hogy minden egyes hajtogatás azonosan történjen! (Általában szemmel harmadolom a tésztát, az alsó 1/3-ot felhajtom és a felső 1/3-dal betakarom a felhajtott részt. Így kapunk egy csíkot, amit először balról hajtok be, majd a jobb oldali 1/3-dal takarom be.) Az összehajtogatott tésztát 30 percig hagyjuk pihenni.
  4. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük - minden hajtogatás után hagyunk 30 percet.
  5. Kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra, a tetejét késsel megvagdossuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe helyezzük.

Tetejére

  1. A pogácsák tetejét megkenjük a felvert tojással, és mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk.
  2. Forró sütőbe tesszük, és világosbarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5219
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jól bevált régi sajtos pogácsa receptemet gondoltam egy kicsit tovább, mert szerettem volna kipróbálni a nyáron készített aszalt paradicsommal - különlegesen finom lett ! Természetesen paradicsom és olajbogyó nélkül is tudom ajánlani, mert nagyon finom pogi - mindig nagy sikere volt !

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek