Sajtos-paradicsomos borda recept

Sajtos-paradicsomos borda
Sajtos-paradicsomos borda
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám egyik receptkönyvéből tanultam. Lisztérzékenyek is ehetik, mert liszt nélkül sütjük elő a húst.
Laktóz érzékenyeknek: ha Pannónia sajtot tesztek rá, ti is ehettek belőle!
Epések: már előre be kell venni a gyógyszert!:-)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-sajtos karaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiverjük, és enyhén sózzuk-borsozzuk. Kevés olajon, mindkét oldalán elősütjük és félretesszük.
  2. A burgonyát héjában féllpuhára főzzük, majd meghámozzuk, karikára vágjuk.
  3. Egy tűzálló tálat kibélelünk vékonyra vágott szalonnaszeletekkel. Ráterítjük a burgonyát (sózzuk), majd a húsokat is réfektetjük. Meghintjük az őrölt füvekkel, sóval és borssal, és befedjük paradicsomkarikákkal.
  4. Leöntjük a pecsenyelével és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél addig sütjük, míg a paradicsom kissé meg nem pirul. (kb.20-25 perc)
  5. Befedjük a sajtszeletekkel, de már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe (kb.5-10 perc), amíg a sajt rá nem olvad.
  6. Azonnal tálaljuk, csak melegen finom!

  • sütési hőfok: 225°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 702
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Beja

Mióta szakács: 2010.07.10.
9 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

733