r
Nosalty Logó

Sajtos pacalpörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos pacalpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    317.5 g

Zsír

  • Összesen
    211.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9772.7 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    2919 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    2784 mg
  • Nátrium
    3097 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    3117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    327 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    4095 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 4147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    59 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vékony csíkokra vágott, több vízben jól megmosott pacalt, ha erősebb az illata még átmossuk 1-2 ek ecettel felturbózott vízben, majd a főzést megelőző napon 1-2 órát abáljuk a 3 gerezd fokhagymával, majd leszűrjük.
  2. Másnap hagyományos módon elkészítjük a pacalpörköltet, a kockára vágott hagymát megpirítjuk üvegesre az olajon a sóval, majd ezt követően a tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, a csíkokra vágott pacalt, borsot, köményt, a karikára vágott TVpaprikát és a szintén karikákra szelt paradicsomot, és vízzel felöntve visszatesszük a tűzhelyre.
  3. Főzés közben még saját szájízre igazítható a fűszerek aránya, esetleg csípős zöldpaprikávalvagy erős paprika őrleménnyel, valamint 1-2 dl vörösborral fokozható az íze. Amennyiben elfő a víz, pótoljuk, de ne túl sokkal, inkább legyen jó sűrű a szaft.
  4. Mikor elkészül a főtt burgonyára szedve tálaljuk, bőségesen megszórva trappista sajttal. Ha véletlenül nincs trappista, más kemény sajt is használható (illetve én kinyomós sajttal is készítettem már).
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2483
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Ajánló

Vörösbor, édes, félédes vagy akár száraz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túl nagy sztori nem kötődik hozzá. Imádjuk a pacalt, imádjuk a sajtot, így hát miért ne házasíthatnánk e két ételt egymással?! ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek