Sajtos masni recept

Sajtos masni
Sajtos masni
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok mostanában a leveles tészta receptem. Ennek az az oka, hogy mikor megleltem a tengerészpite receptjét, beszereztem egy hatalmas csomagot, két fél kilós tömbbel. S mivel egy-egy tömböt fagyottan elvágni nem lehet, kénytelen voltam egyszerre kiolvasztani, s a maradékot is felhasználni... Most pedig, mit tesz Isten, megint leltem egy remek pitét (csirkés-csicsókás pite a BBC-től), és ismét kezdeni kellet valamit a maradékkal. Az ötlet Ízbolygótól származik, mint már oly sokszor... És újra meg kell állapítanom: a leveles tészta nagy-nagy találmány!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ugyan még nem próbáltam, de biztos, hogy más fűszerekkel is nagyon fincsi. Legközelebb reszelt mozzarella-bazsalikom összeállítással kísérletezem, de nem lehet rossz oregánóval vagy esetleg kaporral sem.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, szilveszter
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajtos csavarás, leveles sajtos masni, csavart sajtos rúd leveles tésztából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát osszuk két részre (válasszuk el a lapokat, vagy vágjuk félbe a tömböt), s mindkét felet nyújtsuk ki 1-2 mm vastagra.
  2. Az egyik részt kenjük meg tojással, s szórjuk meg a reszelt sajttal. Lehet készíteni parmezánnal vagy más, erős ízű sajttal, akkor a fűszerezés elmaradhat. Ha azonban pl. trappistát használunk, sózzuk meg, és az egyik felét borssal, a másikat paprikával erősíthetjük.
  3. A másik felet is kenjük meg tojással, majd a megkent felével lefelé terítsük a sajtos lapra. Jól nyomkodjuk össze a két részt.
  4. Vágjuk 1x5 cm-es téglalapocskákra a tésztát, melyeket aztán megcsavarva helyezzünk sütőpapírral bélelt tepsire. A maradék tojással kenjük meg őket.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük a masnikat, illetve míg szépen megpirulnak.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 51 730
elküldve: 13
receptkönyvben: 427
elkészítve: 15/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

foliver
foliver v, 2013-11-24 11:59

Már bocsi, de az ízbolygó linkre kattintva egy pornó oldal jön be!

Nensy
Nensy k, 2013-12-10 14:27

Miiiiii?????? hát minek kattingatsz összevissza? Hogy jön ide az ízbolygó???

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata k, 2013-12-10 21:38

A probléma valós - volt. Miután jelezték, azonnal kivettük a sztoryból a linket és utólag is elnézést kérünk minden érintettől!
Kata
NoSalty.hu

Nikk
Nikk / Nikk p, 2012-01-06 21:14

Helló!

Én most csináltam meg, már nem is tudom hova dugjam el, hogy holnapra is maradjon amikorra készült. :-) Egyszerű és nagyszerű!

yooshi
yooshi k, 2010-06-22 10:27

Sziasztok!

Ma reggel megcsináltam! Lányom barátnői itt aludtak, s evvel "ébresztettem" őket. Sikere volt!

Köszönöm!

Vadmacsek
Bloemcake / Vadmacsek v, 2010-02-21 10:55

Tegnap elkészítettem ezt a sajtos masnit, és tényleg könnyű volt, és nagyon finom. Én mondjuk inkább 25-30 percet sütöttem 180 C fokon, mert akkor nagyon szép aranybarna lett a teteje. Nagyon ízlett, mindenkinek ajánlom készítse el!!!

247