r
Nosalty Logó

Sajtos-májas pulykatekecs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Konczsuzsi
Sajtos-májas pulykatekecs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2068 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 517 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.7 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1001 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6214 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1710 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2277 mg
  • Nátrium
    1751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3700 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3690 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2068 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykaszeleteket besózzuk, és legalább 1 órát hagyjuk állni.
  2. Amíg áll a hús, lereszeljük a sajtot, a májakat pedig késsel lekaparjuk.
  3. A sajt felét a májjal összekeverjük, sóval és borssal fűszerezzük.
  4. Vékonyra klopfoljuk a szeleteket.
  5. Zsírpapírra teregetjük a szeleteket, olyan módon, hogy egy nagyjából 30X30cm-es téglalapot kapjunk.
  6. A hússzeletek szélei kissé fedjék egymást.
  7. Az így kiterített szeletekre rászórjuk a sajtot, majd a májas krémet.
  8. Óvatosan a papír segítségével szorosan tekerjük fel.
  9. Fogpiszkálóval, vagy hústűvel a szeletek találkozásánál tűzzük össze előbb az együk oldalát, majd óvatosan fordítsuk át és a másik felét is.
  10. Ekkor érdemes megkötözni, hogy egyben maradjon a tekercs.
  11. A kész húst tepsibe tesszük, zsiradékot és pici vizet teszünk alá, és lefedjük alufóliával.
  12. 190°-on,1 óra alatt puhára sütjük (hőlégkeveréses sütőben 160°-on).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17131
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konczsuzsi 13 recept

Ha megpuhult a hús megpiríthatjuk egy kissé, de óvatosan, mert könnyen kiszáradhat. Ha hideg sültnek szánjuk, szaftosabb marad, ha nem pirítjuk meg. Egyszerűen, ha megpuhult a hús és megsült a májas töltelék hagyjuk kihűlni. A töltelék dúsítható más hagyományos hozzávalókkal, mint például áztatott zsemle, tojás, gomba, petrezselyem stb... Bár ennél az ételnél pont ez volt a lényeg, hogy gluténérzékenyek is fogyaszthassák.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?