r
Nosalty Logó

Sajtos-magos korongok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Sajtos-magos korongok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 550 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2756 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 415 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 550 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    185.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1111 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1779 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1693 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1026 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 2756 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kézi robotgéppel a margarint habosra keverjük, majd a mustárt, 1 tojást és 1 tojásfehérjét, a sót, a lisztet is apránként belekeverjük, végül a sajtot is.
  2. A tésztát eldolgozzuk és fóliába csomagolva betesszük kb. 0,5-1 órára a hűtőbe.
  3. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  4. Lisztezett felületen a hűtőből kivett tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk és közepes (kb. 5 cm. átmérőjű) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd a tepsibe sorakoztatjuk őket.
  5. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  6. Egy tojássárgájával megkenjük a kis korongokat és kedvünk szerinti magocskákat szórunk rájuk.
  7. Mehet a sütőbe 10 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3952
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 27.

Ajánló

Bármikor ropogtatható, de fogyókúra alatt veszélyes!!!  :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamikor egy receptkártyát találtam és azon volt. Mindjárt kipróbáltam, nagyon tetszett mindenkinek. Abban az időben gyakori volt az asztalunkon, majd elfeledkeztem róla. Most újra megcsináltam, most is nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?