r
Nosalty Logó

Sajtos lapított csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Sajtos lapított csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 933 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3735 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 192 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 933 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.9 g

Zsír

  • Összesen
    297.1 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6475 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1535 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    2068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    850 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1635 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1463 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 3735 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 192 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét fektessük a mellére, a gerince mellett mindkét oldalon vágjuk szárnyas ollóval a püspökfalattól a nyakáig, majd a gerincét vegyük ki.
  2. A csirkét mossuk meg, majd töröljük szárazra, lapítsuk el, amennyire tudjuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  3. A sajtokat elkeverjük a tojássárgájával, a petrezselyemmel, bazsalikommal és az áttört fokhagymával. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  4. A sajtos masszát egy nyomózsákba kanalazzuk.
  5. Egy fakanál nyelével óvatosan elválasztjuk a csirke bőrét a mellétől egészen addig haladva, amíg csak tudunk. Megtöltjük a sajtos masszával, masszírozva mindenhol, és egyenletesen elosztva a bőr alatt a tölteléket. A csirkét megkenjük a puha vajjal, és hűtőben legalább egy órát pihentetjük.
  6. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsi alját szórjuk meg a rozmaringgal és a kakukkfűvel, a csirkét fektessük a fűszerekre, öntsünk hozzá kb. 50 ml vizet.
  7. Toljuk a tepsit a sütőbe, 30 perc múlva állítsuk a sütőt 180 fokra, és süssük további 45 percet. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a csirkét benne 10 percet pihenni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2567
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütés közben nem szükséges locsolgatni a csirkét a sült szafttal, így is omlós, szaftos lesz. A sajtos töltelékhez keverhetünk kb. 100 g pirított mandulapelyhet vagy fenyőmagot is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek