Sajtos korong recept

Sajtos korong
Sajtos korong
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig puha marad, mert a krém bepuhítja.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: szilveszter
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtkrémes korong, pogi sajtos krémmel

elkészítés

  1. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, és a tésztát vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük tojásfehérjével, és reszelt sajttal megszórjuk. Pogácsákat szaggatunk, és megsütjük.
  2. Krémhez: a tejet a liszttel, és a tojássárgájával, sóval sűrűre főzzük. Ha kihűlt, belekavarjuk a reszelt sajtot és a margarint.
  3. A pogácsákat a krémmel összeragasztjuk.


 

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 587
elküldve: 3
receptkönyben: 227
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
586 recept

Hozzászólások (2)

miniatur
miniaturp, 2012-11-16 09:59

Kedves Csilla, nagyon szépen köszönöm, hogy feltetted ezt a receptet. Én évek óta sütöm, nagyon nagy sikerrel. Jelenleg külföldön vagyok, s mivel a receptes könyvem nem elérhető, ezért nagyon megörültem, mikor rátaláltam. Ajánlom mindenkinek , szuper jó recept!!!!

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
471