Sajtos-köményes tekercs recept

Sajtos-köményes tekercs
Sajtos-köményes tekercs
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak fel szerettem volna használni a hűtőben lévő sajtokat, a tésztából pedig mindig van nálam lefagyasztva. Százszor finomabb, mint bármelyik pékségben, ezt garantálom :).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

füstölt sajtos tekercs, köménymagos-sajtos tekercs, sós tekercs sajtosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait egy tálban összekeverjük, és átgyúrjuk, majd rövid ideig (csak amíg a krémet összeállítjuk) kelni hagyjuk.
  2. A sajtkrémet simára keverjük a vajjal, tejföllel, tojássárgával.
  3. A tésztát lisztezett felületen kb. 1,5-2 mm vastag téglalap alapúra nyújtjuk, és rákenjük a sajtos masszát.
  4. Feltekerjük, majd éles késsel kb. 4 cm-es darabokra szeleteljük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tekercseket, megkenjük őket tejjel, megszórjuk őket reszelt sajttal, és hintünk rájuk köménymagot.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 462
elküldve: 7
receptkönyvben: 138
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kif Lee

Mióta szakács: 2012.02.01.
42 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Judit6
Kif Lee / Judit6 cs, 2013-10-10 08:53

Szia!

Én egy alkalommal 3-4 adagnak megfelelőt készítek el, amiből 2 adag megy fagyni. 1-2 héten belül valamilyen formában felhasználom, de előfordult már, hogy elfelejtkeztem róla és 1-2 hónap lett belőle.
Nem tudom pontosan mennyi a nyers tészta fagyasztás utáni fogyaszthatósága-jól megaszontam-, mert nálunk biztosan elfogy még előtte :).

coffmano
coffmano sze, 2012-10-24 11:50

Tegnap ettem ilyet, csak köménymag nélkül és bátran mondhatom hogy isteni finom!!! :)
De lenne egy kérdésem,hogy a tészta meddig áll el a fagyasztóban?

911