r
Nosalty Logó

Sajtos-diós polenta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Sajtos-diós polenta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1953 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 489 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4652.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2046 micro
Összesen 1953 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldséglevest felforraljuk, és folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk a kukoricadarát, 5 perc alatt megfőzzük.
  2. Ha elkészült, hozzákeverjük a sót, a borsot, a szerecsendiót és a reszelt sajtot.
  3. Kivajazott tepsiben elsimítjuk a polentát, és a tetejére szórjuk a durva pirított diót, amit rásimítunk.
  4. Előmelegített sütőben alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8095
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-diós polenta
Évi néni 1830 recept

Szeretem a polentát, így őt választottam a csirke mellé egyik köretnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek