r
Nosalty Logó

Sajtos csiga kelt tésztából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Sajtos csiga kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 830 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3317 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1862.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 830 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7449.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1419 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    4184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 3317 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csinálunk egy gyors kovászt: Egy kisebb tálban meglangyosítjuk a tej nagy részét. Elkeverünk benne 1 kk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi lisztet adunk hozzá a kimért 50 dkg-ból, hogy egy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Kb. 5 percig kelesztjük.
  2. A többi liszthez hozzáadjuk a sót, 1 egész tojást és 1 tojássárgáját (a fehérje jó lesz a lekenéshez), hozzáadunk még 4 dkg olvasztott vajat, a tejfölt és a felfutott kovászt. Dagasztógéppel jól kidolgozzuk.
  3. Közben még adunk hozzá annyi tejet, hogy egy lágyabb tésztát kapjunk. A tésztának szép simának és ruganyosnak kell lennie. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesszük.
  4. Ha megkelt, egy szép nagy téglalapot nyújtunk belőle, és egyenletesen elkenjük rajta a megmaradt, puha vajat. Egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal (egy kevés maradjon meg belőle), és feltekerjük.
  5. Vastagabb szeleteket vágunk belőle (nekem 14 db lett), és sütőlapra tesszük. Megkenjük a kicsit megsózott tojásfehérjével, majd a maradék sajttal leszórjuk. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Szép nagy csigáink lesznek :-)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 8758
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 09.

Ajánló

Reggeli... vacsora... nasi... :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk nagyon szeretik a pasik a sós sütiket. Ha kérdezem, mit süssek... hát pogácsát!!! Ne is olyan habos-babosat... Jajj... pedig én annyira szeretem a habos sütiket, de EZEK?!!!! No mindegy, szerintem nem csak én vagyok így ezzel. Most is akartam egy kelt pogácsát sütni, aztán a jól bevált tésztácskámból inkább ezt a csigát készítettem. A fiam még nem jött haza...14 db lett... jó nagyok... már kettőt befaltam, de még ennék!! Atyaég, még hazajön ő is, megdézsmálja... hogy marad ebből elvinnivaló??!!!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?