Sajtos-brokkolis csirkemell recept

Sajtos-brokkolis csirkemell
Sajtos-brokkolis csirkemell
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekem imádja a brokkolit, így neki szoktam csinálni. Egészséges, mivel a brokkoli immunerősítő, a tejtermékek és a hús kálciumban gazdagok. Gyorsan elkészíthető, könnyű, egészséges recept.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brokkolis csirkemell, sajtos csirkemell sütőben sütve, sütőben sült sajtos-brokkolis csirkemell

elkészítés

  1. A brokkolit felrakjuk főni egy pár percre babérleveles, citromleves vízbe, míg élénk zöld színe nem lesz.
  2. A tojást, tejfölt, sajtkrémet, mustárt, tejet és főzőtejszínt összekeverjük. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
  3. A jénai tál aljába kis olajat öntünk, majd belerakjuk a grillfűszerrel meghintett csirkemellkockákat.
  4. Szépen ráhelyezzük az előfőtt brokkolit, majd ráöntjük a sajtos-tejszínes öntetet. A tetejére pedig sajtot reszelünk és a sütőbe tesszük. Majd addig sütjük, amíg a hús el nem készül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 519
elküldve: 4
receptkönyben: 206
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Myazs

Mióta szakács: 2010.06.22.
43 recept

Legfrissebb cikkek

Húsmentes hétfő – éljen a spárga!
Húsmentes hétfő – éljen a spárga!
Végre itt a várva-várt spárgaszezon! Mindegy, hogy fehér vagy zöld kerül a tányérba, a lényeg, hogy jó sok legyen belőle.
Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
1111