Sajtos-brokkolis csirkemell recept

1 adag
1109
kcal
Sajtos-brokkolis csirkemell
Sajtos-brokkolis csirkemell
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekem imádja a brokkolit, így neki szoktam csinálni. Egészséges, mivel a brokkoli immunerősítő, a tejtermékek és a hús kálciumban gazdagok. Gyorsan elkészíthető, könnyű, egészséges recept.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brokkolis csirkemell, sajtos csirkemell sütőben sütve, sütőben sült sajtos-brokkolis csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit felrakjuk főni egy pár percre babérleveles, citromleves vízbe, míg élénk zöld színe nem lesz.
  2. A tojást, tejfölt, sajtkrémet, mustárt, tejet és főzőtejszínt összekeverjük. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
  3. A jénai tál aljába kis olajat öntünk, majd belerakjuk a grillfűszerrel meghintett csirkemellkockákat.
  4. Szépen ráhelyezzük az előfőtt brokkolit, majd ráöntjük a sajtos-tejszínes öntetet. A tetejére pedig sajtot reszelünk és a sütőbe tesszük. Majd addig sütjük, amíg a hús el nem készül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 769
elküldve: 4
receptkönyben: 209
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Myazs

Mióta szakács: 2010.06.22.
43 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
1110