Sajtos-brokkolis csirkemell recept

megosztás
0
Sajtos-brokkolis csirkemell
Sajtos-brokkolis csirkemell
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekem imádja a brokkolit, így neki szoktam csinálni. Egészséges, mivel a brokkoli immunerősítő, a tejtermékek és a hús kálciumban gazdagok. Gyorsan elkészíthető, könnyű, egészséges recept.

hozzávalók / 2 adag

  • 1 közepes db brokkoli
  • 1 db csirkemell filé (kockázva)
  • 150 g tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 20 dkg sajt (reszelt)
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 1 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • flekken fűszerkeverék ízlés szerint (grill fűszerkeverék)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál olívaolaj

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brokkolis csirkemell, sajtos csirkemell sütőben sütve, sütőben sült sajtos-brokkolis csirkemell
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A brokkolit felrakjuk főni egy pár percre babérleveles, citromleves vízbe, míg élénk zöld színe nem lesz.
  2. A tojást, tejfölt, sajtkrémet, mustárt, tejet és főzőtejszínt összekeverjük. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
  3. A jénai tál aljába kis olajat öntünk, majd belerakjuk a grillfűszerrel meghintett csirkemellkockákat.
  4. Szépen ráhelyezzük az előfőtt brokkolit, majd ráöntjük a sajtos-tejszínes öntetet. A tetejére pedig sajtot reszelünk és a sütőbe tesszük. Majd addig sütjük, amíg a hús el nem készül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 572
elküldve: 4
receptkönyben: 232
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Myazs

Mióta szakács: 2010.06.22.
45 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
A sajt az az alapanyag, amire tényleg képtelenség olyat találni, aki ne szeretné, rántva, tésztára szórva, gombába töltve vagy leveshez adva. Engedd, hogy melegen nyúljon!
A hét szakácsa: Csöpp
A hét szakácsa: Csöpp
E heti kiemelt szakácsunk Csöpp, alias Ági úgy gondolja, a legjobb terápia minden bajra főzni, és utána egy jót enni. Mi szívesen megkóstolnánk a finomságait, ismerjétek meg!
981