Sajtos bagett Évi nénitől recept

1 adag
495
kcal
Sajtos bagett Évi nénitől
Sajtos bagett Évi nénitől
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fahéj szakácsnál olvastam a fantasztikus tépegetős kenyér receptjét, de mivel a fiam a bagettet favorizálja, ilyen formán kellett elkészítenem.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bagett sajttal, bagett, francia bagett
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, 4-5 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Ehhez keverünk 3 dkg olvasztott vajat, 7 dkg darált sajtot és a lisztet, és lágy tésztát dagasztunk belőle, amit egy órán át kelesztünk.
  3. Ha megkelt, kinyújtjuk lisztezett deszkán, 3 dkg olvasztott vajjal megkenjük, és rászórjuk a darált sajtot, a tésztát két részre osztva bagett formájúra feltekerjük, bagett sütőbe tesszük, további 20 percig kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 283
elküldve: 0
receptkönyben: 69
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1287 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Vidám szendvicskészítés
Vidám szendvicskészítés
Minden étel fontos, mind szól valamiről, legyen szó akár reggeliről, uzsonnáról vagy hideg vacsoráról, érdemes az őszi szendvics-szezont feldobni néhány kreatív ötlettel! (x)
495