Sajtos bagett Évi nénitől recept

Kalória?
Sajtos bagett Évi nénitől
Sajtos bagett Évi nénitől
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fahéj szakácsnál olvastam a fantasztikus tépegetős kenyér receptjét, de mivel a fiam a bagettet favorizálja, ilyen formán kellett elkészítenem.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bagett sajttal, bagett, francia bagett
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, 4-5 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Ehhez keverünk 3 dkg olvasztott vajat, 7 dkg darált sajtot és a lisztet, és lágy tésztát dagasztunk belőle, amit egy órán át kelesztünk.
  3. Ha megkelt, kinyújtjuk lisztezett deszkán, 3 dkg olvasztott vajjal megkenjük, és rászórjuk a darált sajtot, a tésztát két részre osztva bagett formájúra feltekerjük, bagett sütőbe tesszük, további 20 percig kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 325
elküldve: 0
receptkönyben: 71
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1357 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

11 vitamindús rügyfakasztó ital gyerekeknek
11 vitamindús rügyfakasztó ital gyerekeknek
A gyerekeknek már csömörük van az almától és a banántól? Adjunk nekik vitaminokat ital formájában!
A hét bloggere: Katharosz konyhája
A hét bloggere: Katharosz konyhája
Katit a mai napig motiválja az alkotás, a végeredmény, és persze az elismerés, amit a családjától, a barátaitól és az ismerősöktől több mint 30 éve gyűjt be folyamatosan!
495