r
Nosalty Logó

Sajtleves petrezselyemmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bendika
Sajtleves petrezselyemmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 451 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2715 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 72 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2430.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 451 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    132.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14583.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    2654 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    10884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    2277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1528 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1010 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4913 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5019 micro
Összesen 2715 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 l vízbe beledobjuk a 6 db leveskockát. Amikor feloldódtak, hozzáöntjük az 1 l tejet.
  2. Közben a margarint megolvasztjuk, és puhára pároljuk rajta az apróra vágott hagymát. Majd rászórjuk a lisztet, és néhány percig kevergetjük, de ne hagyjuk, hogy a liszt megpiruljon.
  3. A hagymás rántást felöntjük a tejes erőleves harmadával, és kézi habverővel simára keverjük, közben jól felforrósítjuk.
  4. Beledobjuk az összes lereszelt sajtot, és a habverővel tovább kevergetjük, közben fokozatosan felöntjük a maradék lével. (Ha a sajt nagyon összeáll, botmixerrel segíthetünk rajta, de erre általában nincs szükség.)
  5. Ízlés szerint fűszerezzük a szerecsendióval, a fehérborssal és a citromlével, de egyik ízesítőt se hagyjuk el!
  6. Végül belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, és egy rövidet (de tényleg csak rövidet) forralunk rajta.
  7. Forrón (ha kedvünk van pirítóssal vagy zsemlekockával) tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 606
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 58253
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bendika 13 recept

Könnyen és egyszerűen elkészíthető ízletes leves, gyerekek és felnőttek egyaránt rajonganak érte. A petrezselymet semmiképpen ne hagyjuk el, és ne is sajnáljuk belőle, mert ez adja egyedi üde ízét!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.