r
Nosalty Logó

Sajtkrémleves cipóban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gy.Zsuzsi
Sajtkrémleves cipóban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1720 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3438 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6727.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1255 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    4315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 1720 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13455.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    2509 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1788 mg
  • Nátrium
    8629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    592 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    982 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    973 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 3438 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cipók tetejét levágjuk, belüket kiszedjük óvatosan. Egy keveset hagyunk benne is, hogy ne ázzon át könnyen a "tányér".
  2. A hagymákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.
  3. Majd hozzáadjuk a fokhagymát is, és azt is dinszteljük egy keveset.
  4. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, beletesszük a kenyér belét, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre és kicsit megpirítjuk.
  5. Felöntjük kb. 1/2 l levessel, majd 15-20 percig főzzük.
  6. Közben kavargatjuk, mert könnyen lekap. Mikor letelt a 15-20 perc, akkor botmixerrel pürésítjük szép simára.
  7. Hozzáöntjük a maradék húslevest, beletesszük a sajtot, majd kevergetve megvárjuk, míg elolvad a sajt.
  8. Mikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáöntjük a főzőtejszínt, összekeverjük, fűszerezzük ízlés szerint és főzzük még kb. 10 percet, hogy az ízék össze főjenek/érjenek. Ezzel kész is vagyunk, most a tálalás következik.
  9. A tálalással kicsit várunk, hogy hűljön a leves, majd a cipóba szedjük. Petrezselyemmel díszítjük, de lehet még díszítésként sajtot és/vagy pirított bacont/kenyérkockákat is használni. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 45244
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtkrémleves cipóban
Gy.Zsuzsi 31 recept

Valentin napra készítettem egy meglepetés vacsorát a Páromnak, akkor készítettem el ezt a levest. Laktató, egyszerű és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek