r
Nosalty Logó

Sajtkrémes-pudingos torta ostyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Sajtkrémes-pudingos torta ostyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1656 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 1656 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    461.8 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4159.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1274 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.5 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3282 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1740 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 6627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokból és hozzávalóiból piskótalapot sütünk a sütő tepsijében.
  2. Ha kihűlt, a papírt lehúzzuk róla, és enyhén megszórjuk porcukorral, és a tepsibe marad. 6 csíkra elosztjuk, és vágjuk.
  3. A krémhez a pudingot a cukorral, a tejjel, a kakaóval sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  4. A margarint a porcukorral, és a 2 tojássárgával habosra keverjük, a rumot a pudinghoz tesszük, majd a kettő elegyét habosítjuk géppel. A sajtkrémet a végén lazán elkeverjük benne.
  5. Megkenjük a krémmel a piskótacsíkokat és lehűtjük.
  6. Azután egy tortatálra papírt teszünk, és a közepétől elkezdjük a csíkokat körberagasztani csigaformában.
  7. A végén bevonjuk a maradék krémmel az oldalát és a tetejét, majd darabokra tépjük az ostyát, és szabálytalan formába körbehelyezzük.
  8. Tejszínhabbal díszítjük, és a közepébe fehércsokit reszelünk. Jól behűtjük, és a szilánkok között szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1361
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtkrémes-pudingos torta ostyával
Zsuzsamama56 321 recept

Saját ötletem, a név a hideg téli napokat idézi, de nem feltétlenül kell ezért rossz kedvünknek lenni, mert finomakat lehet sütni, miközben jó meleget áraszt a kandalló.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?