Sajtkrémes pogácsa recept

Sajtkrémes pogácsa
Sajtkrémes pogácsa
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a 2010-es Ráma receptnaptárból származik.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtrémmel ragasztott pogácsa

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet a margarinnal, sóval, pirospaprikával és az élesztővel elmorzsoljuk.
  2. A reszelt sajtot belekeverjük, majd a tejföllel és tojássárgájával összegyúrjuk.
  3. Folpackba csomagolva hűtőben 1-2 óráig pihentejük.
  4. Ezután lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és 3 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk a korongokat.
  5. Előmelegített sütőben közepes lángon kisütjük. (6-7 perc alatt)
  6. A krémhez a puha vajat a többi hozzávalóval kikeverjük.
  7. A kihűlt korongokat a krémmel vastagon összeragasztjuk, kicsit összenyomjuk, és az oldalán kibújt krémet reszelt sajtban megforgatjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 78 890
elküldve: 28
receptkönyben: 1 375
elkészítve: 16/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Éci

Mióta szakács: 2010.01.11.
4 recept

Hozzászólások (29)

kati85
kati85v, 2012-10-14 14:18

Szia!:)
Isteni finom pogácsa!:)))1adag kevés is lett.:D Köszönöm receptet!!

Stassy
Stassyh, 2012-07-02 13:34

Köszi a tájékoztatást, holnap szerintem neki is lendülök.

Stassy
Stassyh, 2012-07-02 08:18

Életem első pogácsáját készülök megsütni, ezért kérdezném, hogy az élesztőt nem kell felfuttatni
Köszi a segítséget.

karawan
karawanh, 2012-07-02 10:07

Jogos a kérdés, talán egy kissé furcsa, hogy ha már élesztő akkor miért nincs futtatás..de ennél a poginál kivételesen nem kell.

eekiss
eekissv, 2012-06-24 17:37

Megcsináltam a pogit, nekem levegős lett a közepe. Miért lehetett? De amúgy nagyon finom lett.

kittike23
kittike23k, 2012-01-17 12:13

Tegnap megcsináltam, nagy sikere volt :D Én egy kicsit több sajtot tettem bele :) Köszönöm a receptet, mentve :)

janoki76
janoki76szo, 2011-12-31 10:20

Régota kerestem a receptet még a kisalfőldben volt kívágtam de elkevertem valahova nagyon nagyon extra fincsi pogi köszi!BÚÉK!

vmandi
vmandip, 2011-12-30 22:50

Megcsináltam én is :) Nagyon finom lett. Köszönjük a receptet! :) Boldog Újévet!

Gina-73
Gina-73sze, 2011-11-30 16:17

Közben elolvastam a hozászolásokat és látom,hogy 1 tojássárgája kell bele :)

Gina-73
Gina-73sze, 2011-11-30 16:13

Sziasztok!
Az elkészítésnél a 2.pontban az áll,hogy a tojássárgáját bele keverjük a tejfölbe,de a hozzávalókban nem szerepel tojássárgája! Mennyi kell bele? Pénteken szeretném elkészíteni. Köszi!

Böbe0402
Böbe0402k, 2011-08-09 15:04

Én már ismertem ezt a receptet, abban a kiszaggatott korongok tetejét egy kevés pirospaprikával "megbolondított" tojássárgával kell megkenni.
Nagyon mutatós lesz, de természetesen még sokkal macerásabb elkészíteni. Rengeteg idő, mire megkenem azt a sok kis korongot egyesével.
Ja és természetesen ennek megfelelően a tésztába nem teszek pirospaprikát!

Kremer Andrásné
Kremer Andrásnék, 2011-01-25 05:18

Már régen kerestem ezt a receptet, mert kóstoltam már, és nagyon finom. A tojássárgára vonatkozó kérdésemre a hozzászólásokból megkaptam a választ. Köszönöm.

Fonyó
Fonyósze, 2010-11-17 14:43

Ez a pogi szuper,egy baja van hogy dupla mennyiséget kell sütni ha másnap is szeretnénk enni belőle!
Nagyon fincsi volt!

dolffy
dolffyp, 2010-04-09 11:27

a hétvégén elkészítettem, csak túl apróra szaggattam és azt hittem soha nem fogom összeragasztani!
de nagyon jó lett!
frissen az igazi!

Angie
Angiek, 2010-01-19 20:36

sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy ebből az adagból kb hány darab jön ki? Csak úgy nagyságrendileg érdekelne, hogy mekkora adagot csináljak....Nagyon jól néz ki a képen, muszáj kipróbálnom:)
Köszi előre is!

karawan
karawank, 2010-01-19 21:33

Ez az össz. mennyiség, amit a képen látsz....nekem már nem volt türelmem megszámolni, kissé pepecselős munka volt, de a receptkönyv szerint kb. 90 db.

Angie
Angiek, 2010-01-19 21:52

Köszönöm szépen a gyors választ:) Ez nekem pont elég, szép mennyiségnek tűnik a képen, azt hiszem elsőre elég lesz:) És igen, a ragasztgatás az eléggé időigényes....tapasztaltam a non plus ultra esetében is karácsonykor:)
Mégegyszer köszi!

karawan
karawank, 2010-01-19 21:32

Ez az össz. mennyiség, amit a képen látsz....nekem már nem volt türelmem megszámolni, kissé pepecselős munka volt, de a receptkönyv szerint kb. 90 db.

Vierre
Vierrek, 2010-01-19 16:04

Csak én vagyok ilyen ostoba? 2 talán nem árt neki....gondolom. Ha igen akkor bibi....

freya
freyah, 2010-01-18 17:49

Ezt a receptet már régóta keresem, nagyon köszönöm! Tipikus abbahagyhatatlan, isteni finom pogi!

karawan
karawank, 2010-01-19 17:27

Örömmel:-)! Tényleg nagyon finom, gyorsan kopó süti.
És bocsi... 1 tojás sárgája kell bele.

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
872