Sajtkrémes padlizsántekercsek recept

Sajtkrémes padlizsántekercsek
Sajtkrémes padlizsántekercsek
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik helyi hirdetési magazinban "árválkodott" ez a meglepetés-recept - meglepően finom ugyanis! Felfedezése óta sokadszorra készítettem el, és minden alkalommal sikert arat. Legutóbb grillpartira vittem, ahol a faszén felett kapta meg az utolsó átsütést - mondanom sem kell, így is remek! :)

Rapid változat a töltelékhez:

Egy nagyobb (140 g-os) sűrített paradicsom konzerv összekeverve a fűszerekkel, kipótolva egy gerezdke zúzott fokhagymával, csipet cukorral vagy mézzel hogy ne legyen olyan savanyú, külön odakészítve a nagyon apróra vágott paprika és hagyma (ezt én legutóbb el is felejtettem - nem hiányzott). A padlizsánokat megkentem a paradicsomkrémmel, meghintettem némi paprikával, kanálka sajt a végébe és már tekertem is. Így is finom ám!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű nyári vacsora, illetve grill-étel.
Friss salátával, rozskennyérrel tálalható.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

töltött padlizsánszeletek, krémsajtos padlizsántekercsek, krémsajtos padlizsánrolók
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat késsel vagy zöldséggyaluval hosszában kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk.
  2. Serpenyőben (vagy akár grillen is mehet) a padlizsánok mindkét oldalát átsütjük, mindegyik adag előtt cseppnyi olajat vagy vajat pöttyintve a serpenyőbe,  amíg enyhén áttetszős, rózsaszínes-halványbarnásra sülnek. Papírtörlőre kiszedjük, és hűlni hagyjuk, ezalatt tekerhetővé is puhulnak.
  3. A zöldségeket apróra vágjuk, majd (a paradicsomot lehetőleg a lédúsabb belső magrész nélkül) aprítógépben kissé pépesre aprítjuk, hozzáadjuk a fűszereket. Szitán lecsorgatjuk illetve kicsit kinyomkodjuk, mert a paradicsom sok levet ereszt.
  4. A padlizsánszeleteket megkenjük a zöldségkrémmel, egyik végükbe teáskanálnyi krémsajtot teszünk, és feltekerjük.
  5. Jénaiba vagy tepsibe tesszük, és sütőben átsütjük, bár ez a lépés akár el is hagyható.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 098
elküldve: 4
receptkönyvben: 427
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiseszti

Mióta szakács: 2009.12.31.
19 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Liguana
Liguana cs, 2016-08-11 21:38

Ma elkeszitettem ezt az etelt es nagyon finom lett! Talan a fokhagyma picit lehet kevesebb, mert igy kicsit pikans lett, a 22 honapos kisfiamnak vegul nem adtam belole, de legkozelebb majd okosabb leszek.

379