r
Nosalty Logó

Sajtkóstoló

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Sajtkóstoló
adag
Előkészítés
perc
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sajtokhoz

A szószhoz

Összesen 584 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sajtokhoz

A szószhoz

Összesen 2336 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sajtokhoz

A szószhoz

Összesen 325 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2674.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 584 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    182.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    714 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10696.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    4044 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    2282 mg
  • Nátrium
    4076 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1937 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1895 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 2336 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A sajtokhoz

A szószhoz

Elkészítés

A sajtokhoz

  1. A sajtokat egyformán kis kockákra vágjuk.

A szószhoz

  1. A szószhoz a mustárt, a mézet és a kaprot jól összekeverjük. Ízlésesen elrendezve tálaljuk.
  2. A szószt az ízesítés nélküli sajtokhoz kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4925
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a bejegyzés inkább ötletadó célzattal készült, semmint szorosan követendő példának. Érthető módon nem mindig van az embernek kedve, s ideje három-négy fogásos vacsorákat adni, néha nyugodtan tarthatunk sajtkóstoló estét. Vegyünk öt-hat fajta finom sajtot (többet nem érdemes egyszerre kóstolni) és kínáljuk azt a vendégeknek egy palack kiváló bor kíséretében. Én legutóbb az alábbi sajtválogatást kínáltam (St. Andrea Tóbérc 2005 kékfrankos borral).

Hozzávalók

A sajtokhoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?