Sajtgolyó recept

1 adag
510
kcal
Sajtgolyó
Sajtgolyó
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sajt jöhet minden mennyiségben, a családom szereti. Ezt a receptet egy ismerősömtől kaptam jó pár éve.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hát, amihez úgy gondoljátok passzol, adhatjátok, de csak úgy magában is jó kis falatozni való.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtbundás golyócskák, sajtos puffancs, sült sajtgolyó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Miután a tálat kikentük vajjal, belerakjuk a tejet, csipet sót, és ezt picit melegítjük.
  2. Ha forr, beletesszük a lisztet és a reszelt sajtot. Ezeket turmixal még a tűzön, lassú láng mellet összedolgozzuk.
  3. Belerakjuk a tojást, és ezzel is összeturmixoljuk simára.
  4. A tésztát nyomózsákba rakjuk, és sütőpapíros tepsibe szép kis gombócokat nyomunk. Végül megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 328
elküldve: 5
receptkönyben: 638
elkészítve: 7/18
Facebookon megjelent: -

szakács

erica78

Mióta szakács: 2010.01.29.
4 recept

Hozzászólások (17)

Buzsu
Buzsusze, 2012-06-13 15:27

Nagyon ígéretesnek tűnt a recept, így ma belevágtam, de valamit elronthattam, mert már 45 (!) perce ülnek a halmok a sütőben, de még mindíg nyers a belsejük! Mit ronthattam el, mire figyeljek legközelebb?

erica78
erica78k, 2012-06-19 10:03

Kedves Buzsu nem tudom mit ronthattál el nekem mindig sikerül.Sajnálom hogy nem tudok hasznos tanáccsal szolgálni!

Buzsu
Buzsuk, 2012-06-19 16:09

Sebaj, nekirugaszkodom még egyszer, hátha most sikerül. Egyébként kívülről gyönyörűek lettek, és a kissé nyers belsejük ellenére a kislányom és a férjem is jókedvűen falatozta. Muszáj lesz nekiveselkednem újra! :)

Virágh Bea
Virágh Beacs, 2012-05-31 19:43

Finoooom! Trappistával csináltam, nekem egy picit több só kellene bele, de ezt leszámítva nagyon finom. Köszönöm :)

manoka_13
manoka_13sze, 2012-05-16 18:13

Kedves Erika!
Mennyi ideig lehet fogyasztani? Előre kellene dolgoznom, ha csütörtökön megsütöm akkor szombat-vasárnap még fogyasztható?

Lili.Madonnalo
Lili.Madonnalosze, 2011-11-02 13:24

Nagyon jó a recept, köszönöm szépen. Nagyon jól sikerült, eddig akár hányszor sütöttem, mindig sikerem volt vele. :D

erica78
erica78p, 2011-01-21 10:09

Kedves Csató mindig örülök az uj ötletnek én is ki probálom nekem csak valami gyors kellet és ez a sajtgolyó az de meg töltöm üsse kavics. :-)

Bató Edit
Bató Editcs, 2011-01-20 11:30

Szia Csató!
Köszi a remek ötleteket a töltelékekkel kapcsolatban. Vendégvárónak vagy csak úgy nassolgatni is tök jó! :)))
Üdv.Edit.

erica78
erica78sze, 2011-01-19 15:44

Nagyon szívesen az én családom is szereti nagyon.És hogy válaszoljak Julcsi 09 nek igen ez minden a tüzön történik csak akkor lassab lángra veszed. :-)

Szitka
Szitkasze, 2011-01-19 13:08

Hali!
Köszi a receptet....Hamarosan lesz kisfiam szülinapja,megsütök 2-3 adagot falatozásra :)

csato
csatosze, 2011-01-19 12:00

Helló!

Tkp.ő az égetett a tészta.Imádom.Nagyon finom megtöltve sajtkrémmel:12,5dkg reszelt ementálit egy habüstben összekeverni 25dkg tejszínnel,5dkg tojássárgájával+sóval.Gőz felett sűrű krémmé főzni,kihűteni gyakori kevergetés mellett és bele 7 dkg vaj./nem szoktam három-négy,, dekánál többet rakni bele,felesleges/és habosra keverni.A sajtgolyókat félbe vágni,megtölteni,és meghempergetni reszelt sajtba.
Sonka krémmel is nagyon finom:25dkg sonkát ledarálni/pld.pannon/.17dkg tejszínbe 4 tojáss.,gőz fölött sűrű krémmé főzni,bele a darált sonka+bors,ha kihűlt 5dkg vajjal habosra keverni.
Fentiek csak eszembe jutottak,ajánlom kipróbálásra.
üdv.Csató

Cukicsaj
Cukicsajsze, 2011-01-19 11:40

Szia, én ezeket a sajtgolyókat füstölt sajttal szoktam csinálni, úgy is nagyon isteni fincsi:)

Bató Edit
Bató Editsze, 2011-01-19 11:01

Szia erica78!
Ez annyira jó, és ráadásul tök egyszerű! Nagyon jó ötlet, köszike.
Üdv.Edit.

Julcsi 09
Julcsi 09sze, 2011-01-19 10:31

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy a tojásokat is még úgy teszed bele, hogy a tűzön van az áru? Egyébként nagyon gusztának tűnik :)

Előre is köszönöm a választ!

Üdv: Julcsi

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
510