Sajtfalatkák recept

Sajtfalatkák
Sajtfalatkák
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom kis sajtfalatkák. Kitűnő leves mellé, de sörkorcsolyának sem utolsó.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: holland
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajtpogácsák, sajtos sörkorcsolya
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük a sütőt elő.
  2. A tejet a vajjal együtt tegyük fel, és addig melegítsük, míg a vaj el nem olvad.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük addig, még össze nem áll. Pár percre félre rakjuk hűlni. 
  4. Robotgéppel keverjük bele a sajtot és a tojást. 
  5. Habzsákból kicsi gombokat nyomunk, és kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 912
elküldve: 4
receptkönyvben: 805
elkészítve: 10/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Bloemcake

Mióta szakács: 2011.01.07.
16 recept
hirdetés

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubbaboo
Bubbaboo sze, 2015-01-21 13:59

Szia, víz kell bele vagy nem? A hozzávalók közt nincs de válaszban írtad... köszi :)

Bubbaboo
Bubbaboo sze, 2015-01-21 13:57

Valamelyik válaszodban vizet írsz, de a hozzávalók közt nem találom...kell bele vagy nem, ha igen, mennyi? Nagyon köszönöm előre is! :)

arnika
arnika cs, 2013-01-03 14:10

Ez valami döbbenetesen finom lett!!!!! A kisfiam is csak úgy falta! :) Még szerencse, hogy mindjárt dupla adagot csináltam belőle! :)

thesmilingone
thesmilingone / thesmilingone cs, 2011-08-04 13:23

Remek ez a recept! Egyből dupla adagot sütöttem, és milyen jól tettem, mindkét szülőm sunyiban rájár amióta kivettem a sütőből :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty h, 2011-05-16 06:47

Kedves Gabriella!
Tiéd lett 2011. május 15. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

naty77
naty77 / naty77 v, 2011-05-15 20:52

én ezt nem sütőben szoktam megsütni, hanem serpenyőben és nem habzsákból, hanem kiszaggatva, de a tészta ugyanez. 5 perces pogácsaként találtam valahol, frissen isteni. ez is hasonlóan jó lehet. :D

Gabriellakreativkonyhaja
Bloemcake / Gabriellakreativkonyhaja cs, 2011-03-10 18:24

Szia Szelva,

Én most készítettem el egy snidlinges verziót, az is nagyon finom lett. Ma nagyon kevés idöm volt, így leves lesz és ezek a sajtfalatkák lesznek hozzá.

Egy pár dologra tudok gondolni, amiért folyékony lett.
1. Kimértél mindent pontosan? Itt olyan kicsi mennyiségekröl van szó, hogy nagyon fontos a pontosság. 10ml csak egy korty víz, de már ez a többlet nagyon meglazíthatja a tésztát.
2. Miurtán a tejben felolvasztottad a vajat, egyszerre hozzá adod a lisztet. Ekkor még nem zárod el a gázt (de vedd le a legalacsonyabb fokozatra). Egy fakanállal keverd össze a tésztát. Ekkor már össze kell állnia egy labdává.
3. Ezután a müvelet után hagyd tényleg hülni.
4. Miután belekevered a tojást, kicsit folyékonyabb lesz (ez a tojás nagyságától is függ), de a hozzáadott sajttal ismét erösíted.

Ha gondolod itt megnézheted a készítés müveletét képekben. így láthatod a tészta állagát. http://gabriellakonyhaja.blogspot.com/2011/02/karfiolleves-sajtfalatkakk...

Sok sikert!!

szelva
szelva sze, 2011-03-09 22:46

Sajnos nekem nagyon folyékony lett a tészta, mindenből duplán fogtam.Szerinted miért?De megoldottam, muffin formába beleöntöttem 12db fini "pogácsám" lett.Sőt miután kisült elképzeltem, hogy nagyon finom lenne benne, akár sonka, hagyma, zöldéségek is.

Gabriellakreativkonyhaja
Bloemcake / Gabriellakreativkonyhaja cs, 2011-03-03 18:59

Szia,
Igen, azt azért hívják képviselöfánknak. Könyü, égetett tészta
Ez töményebb, ropogósabb és vaskosabb tészta. A neve: kaassoesjes

A mennyiség természetesen attól függ, milyen nagyságúakat nyom ki az ember. Én gomb nagyságúakat, bár magasakat nyomtam és kb. 15 db jött ki belöle.

Szép estét neked!

spatak
Bloemcake / spatak cs, 2011-03-03 18:54

nem akarok senlkit bantani, nem celom, egyedul a dozirozas az, amin megakadtam
a technologia az egetett teszta keszitesehez hasonlo - kepviselofank - de az adagok ott recepttol fuggoen 20 darabhoz 20 deka koruli lisztet adnak 2-2.5 deci folyadekhoz. Ehhez viszonyitom a fel deci folyadekot es 3 deka lisztet.

Keszseggel elfogadom, hogy ennyibol erdemes kesziteni, de mekkora lesz kisutve es kb. hany darab jon ki belole? (sorkorcsolya)

Gabriellakreativkonyhaja
Bloemcake / Gabriellakreativkonyhaja cs, 2011-03-03 18:41

Kedves spatak,

Valószínüleg azért hangzik sületlenségnek, mert még soha nem készítettél "kaassoesjet" és nem is hallottál róla.
Mást erre a bejegyzésedre nem tudok mondani... Nem hiszem, hogy a képem alapján olyan nagyon nagy sületlenségnek látszik a receptem.

viola01
Hagymafaló / viola01 szo, 2015-02-07 13:45

Rákerestem erre a kaassoesjesre. A gond csak az, hogy fogalmam nincs, milyen nyelvűek ezek a receptek, amiket találtam rá, szóval ha már felcsigáztál, mondd el kérlek: az is sajtból van? Mert hasonlóan néz ki, mint a tied, viszont több helyen is krémekkel megtöltve találtam meg. A neve alapján valami északi dologra tippelek, de finn az nem lehet. :)

spatak
Bloemcake / spatak cs, 2011-03-03 18:28

ebbol mennyi lesz?
ket es fel deka vaj, fel deci tej, 3 dkg liszt?
ez elegge nagy suletlensegnek tunik!

viola01
Hagymafaló / viola01 szo, 2015-02-07 13:40

Szerintem az alap créme brulée receptje is sületlenségnek hangzik a mennyiségeket tekintve, mégis a világ egyik legtökéletesebb édessége. ;)

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe cs, 2011-03-03 16:31

Hát ez nagyon jól hangzik, de mondjuk még kis zöldség apróra vágva bele (kevesebb liszt így) és kész a köret! :o)

140