r
Nosalty Logó

Sáfrányos créme brulée

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Omnia Reserve
Sáfrányos créme brulée
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 513 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2050 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 302 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 513 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    170.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1624 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1593 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2050 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 302 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt 25 g cukrot a vaníliarúddal együtt felforraljuk. Közben egy másik tálban a tojássárgákat és a tojásfehérjét 25 g cukorral elkeverjük.
  2. A felforralt tejszínből a vaníliarudat kivesszük, majd a tojásos keverékhez öntjük, az egészet habosra keverjük. Hozzáadjuk a csipetnyi sáfrányt. A krémet szuflétálkába öntjük, a tálkákat egy magasabb falú tepsire helyezzük, a tepsit a tálkák feléig felengedjük vízzel.
  3. 150 ºC-ra előmelegített (légkeveréses) sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Akkor lesz kész, amikor a krém közepe is szilárd. Ha kicsit kihűltek, fogyasztásig lefóliázva hűtőben tartjuk. Tálalás előtt 50 g cukrot egyenlőképpen elosztunk a tálkák tetején, és karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk a cukrot. Azonnal fogyasztjuk.
  4. Ebből az adagból 4 tálkányi krém lesz.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1346
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sáfrányos créme brulée
Omnia Reserve 8 recept

A világ legkrémesebb créme bruleéje egy csipet sárfránytól lesz igazán különleges. Az Omnia Reserve Monsoon Malabar kávéja remekül kiegészíti ezt a fűszeres desszertet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek