Sacher torta - Szofikától recept

Sacher torta - Szofikától
Sacher torta - Szofikától
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Áldom Franz Sacher nevét, mert ennek a tortának a nagyszerűsége épp egyszerűségében rejlik. Örök klasszikus, már 175 éve, és még szerintem sokáig az is marad.:) Még több kép itt:http://szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2011/10/sacher-torta.html

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A csokimázhoz

receptjellemzők

alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokitorta sárgabaraclekvárral, étcsokis torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, a kapcsos tortaformát picit kivajazzuk, kilisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. 
  3. A vajat a porcukor egyharmadával és a tojássárgákkal habosra keverjük.
  4. A maradék porcukorral és egy csipet sóval a fehérjéket habbá verjük.
  5. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, és a tojássárgás keverékhez adjuk.
  6. Egy szilikonos lapáttal belekeverjük a lisztet és a mandulát, majd a tojásfehérjét is. (Teljesen keverjük el, nem szabad, hogy egy icipici tojásfehérje is látszódjon a tésztában, teljesen homogénné keverjük.)
  7. Öntsük a formába és süssük készre. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
  8. Ha a torta kihűlt, kapcsoljuk le az oldalát és tegyük rácsra. Az oldalát és a tetejét kenjük meg baracklekvárral.
  9. Készítsük el a csoki ganache-t: vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokit, és keverjük bele a tejszínt is.
  10. A torta tetejére öntsük a csokimázat, lehetőleg középre és egyenletesen kenjük el rajta. Az oldalára is jusson, teljesen vonjuk be a tortát.
  11. Mikróban 1 perc alatt olvasszunk fel 3 kocka tejcsokit, tegyük zacskóba, aminek a végén icipici lyukat vágunk és kanyarintsuk a Sacher feliratot a tortánk tetejére.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 25 687
elküldve: 4
receptkönyvben: 86
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1290