r
Nosalty Logó

Rusztikus habos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsus
Rusztikus habos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 504 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4019 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 277 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 504 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    249.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3011.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.6 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1052 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1174 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 4019 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kikenünk egy 33*23 cm-es tepsit vajjal, az aljára sütőpapírt rakunk.
  2. Gőz fölött felolvasztjuk a tábla csokit. (Én a mikróban szoktam 300 watton, kb. 1-2 perc. Néha ránézek, mert a csokinak nem jó, ha nagyon forró.)
  3. Jól kikeverjük a tojássárgákat a porcukorral.
  4. Felverjük a tojásfehérjét, ha teszünk bele egy-két csepp citromot, szebb lesz a hab.
  5. A fehérjéhez keverjük a csokoládét és a tojássárgáját óvatosan, hogy ne nagyon törjön meg.
  6. Kiöntjük a tepsibe, és 25 percig 180 fokon sütjük. Ha kész kivesszük, és kihűtjük.

A krémhez

  1. Habbá verjük a tejszínt a porcukorral, hozzákeverjük a mascarponét, a kávét és a likőrt.
  2. A tésztát kettévágjuk, egymásra tesszük, és akkora kockákra vágjuk, amekkora sütiket szeretnénk kapni.
  3. Egy kockát bőségesen megkenünk krémmel, rátesszük a párját, a tetejét is jól megkenjük. Gyümölcsöket, mentát adunk hozzá, azzal is díszítjük.
  4. Jól megy hozzá a málna, ribizli, eper, szeder és mindenféle vidám színű és ízű gyümölcs.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33×23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3824
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Egy teljesen véletlenül sikerült desszert, tekercset szerettem volna készíteni, de kettétört a tészta. Így jött ez a mentőötlet. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek