r
Nosalty Logó

Rumos-mandulás cake pop

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rumos-mandulás cake pop
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskótához

Az összeállításhoz

A csokimázhoz

Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskótához

Az összeállításhoz

A csokimázhoz

Összesen 3828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskótához

Az összeállításhoz

A csokimázhoz

Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    296 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4720.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    2103 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 3828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A piskótához

Az összeállításhoz

A csokimázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütialap elkészítése:
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük (a receptek 99%-a mindig a tojássárgájával dolgozik először, azután verik fel a tojásfehérjét habbá. Én mindig fordítva dolgozok, így nem kell elmossam a kézi mixer lapátját.)
  3. Egy másik tálban a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, kakaóporral, olajjal, sütőporos liszttel, majd óvatosan egy lapáttal beleforgatjuk a tojáshabot.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha készen van, lehúzzuk róla a sütőpapírt, felszeleteljük, és hagyjuk kihűlni, jól kiszáradni. Akár előző nap is el lehet készíteni, annál jobban száraz lesz a sütialapunk a golyókhoz. Még jobb, ha van korábbról megmaradt muffinuk, püspökkenyerünk, bármilyen kevert vagy piskóta tésztánk.
  5. A cake pop összeállítása:
  6. Egy kis tálban a puha vajat elkeverjük a sajtkrémmel, ha kell 1-2 evőkanál porcukrot hozzáadhatunk.
  7. Egy nagy tálba belemorzsoljuk a sütialapot, meglocsoljuk egy kis rummal, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a vajas sajtkrémet. Annyit adjunk hozzá, hogy ne legyen se túl puha, se túl kemény a massza, különben vagy lecsúsznak a pálcika szárán, vagy egyszerűen leesnek róla.
  8. Ha jól átgyúrtuk, tegyük 1 órára a hűtőbe pihenni, hogy a tészta jól megszívja magát a vajas-sajtos krémmel.
  9. A pihentetett tésztából kis golyócskákat formálunk, majd visszatesszük még egy fél órára a hűtőbe.
  10. Ezalatta csokoládé 2/3-átmegolvasztjuk egy kis lábasban vízgőz fölött, majd a tűzről levéve a maradék csokit is felolvasztjuk benne.
  11. A sütigolyókat kivesszük a hűtőből, a pálcikát belemártjuk a csokiba, majd beleszúrjuk a golyóba, és beleforgatjuk az olvasztott csokoládéba. A felesleges csokit óvatosan lecsurgatjuk. A kész pop-okat hungarocellbe vagy oázisba szúrjuk, és tetszőlegesen dekoráljuk. Mi most mandulát használtunk, de lehet csokireszelékkel, csokidarával, dekorcukorral, illetve fehércsokiba is márthatjuk, amit folyékony ételfestékkel akár színezhetünk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9867
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Az első cake popjaim elkészültek. Juhúúú!!! Első próbálkozásnak nem is rossz. Természetesen van még mit tanulnom és fejlődnöm, de kicsik, édesek, csokisak és az enyémek. :) Mielőtt megnéznétek, mit alkottam, kezdjük az elejéről a cake pop történelmet. Bakerella a szülőanyja a nyalókapálcikára tűzött sütigolyók műfajának, akitől világszerte sokan átvették és továbbfejlesztették az ötletet. Hatalmas ötletnek tartom, mert: - a sütik már önmagukban szuperfinomak. - tökéletes desszert kisebb-nagyobb vendégsereg fogadására, családi rendezvényre, munkahelyi buliba, ajándékba, igazából bármikor bárhol bármilyen alkalomra. - egy-egy falat az egész, sokszor pont elég, nem is kell több. - csak a kreativitás szab határt a megalkotásuknak. Bármilyen sütialapból készíthető, bármivel bárhogyan díszíthető, formálható. Csak a képzelet szab határt mind az ízek, mind a díszítés terén. - a megmaradt, akár már meg is száradt sütemények újrahasznosítására tökéletes megoldás. A cake pop magyar úttörői szerintem méltán Cuppcake Judit és Lilla, millió féle verzióban elkészítették már a kis amerikai csudanyalókákat, sütiket....öö..akarom mondani sütinyalókákat. Annak, aki még mindig nem tudja, miről beszélek, íme egy kis ráhangolódás Bakerella-tól. Itt lépésről lépésre megnézhetitek, hogyan készül a "sütinyalóka" a Mestertől! :)

Hozzávalók

A piskótához

Az összeállításhoz

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek