r
Nosalty Logó

Rumos-diós piskóta meggyel és csokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Rumos-diós piskóta meggyel és csokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 847 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3389 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 274 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1357.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 847 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    186.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5430.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2323 mg
  • Nátrium
    1424 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.2 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 3389 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A puha vajat a kristálycukorral habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd a 2 ek rumot.
  3. A lisztet összekeverjük a darált dióval és a sütőporral. Hozzáadjuk 2-3 lépésben a tojássárgás-vajas masszához.
  4. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből verthabot.
  5. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a piskótamasszát, elegyengetjük. A meggyet lecsepegtetjük, és elosztjuk a piskótatésztán. A csokikat összetördeljük, és ezt is rászórjuk a sütemény tetejére.
  6. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  7. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és langyosra hűtjük, majd felkockázzuk, megszórjuk porcukorral, és tányérra téve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6025
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rumos-diós piskóta meggyel és csokival
Gonoszka1 428 recept

Nálunk a mikulás csokik nem nagyon fogynak, így gondoltam, hogy olyan süteményt készítek a hétvégén, amibe hasznosítani tudom az elfekvő mikulás készleteink egy részét. Nagyon finom sütemény, és olyan jól sikerült, hogy a Férjem csak úgy tömte magába.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek