r
Nosalty Logó

Rugelach Szofika módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Rugelach Szofika módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához (2x12 db tekercshez)

A csokis-mandulás töltelékhez (12 db-hoz)

A fahéjas-diós töltelékhez (12 db-hoz)

A tetejére

Összesen 872 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához (2x12 db tekercshez)

A csokis-mandulás töltelékhez (12 db-hoz)

A fahéjas-diós töltelékhez (12 db-hoz)

A tetejére

Összesen 3482 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához (2x12 db tekercshez)

A csokis-mandulás töltelékhez (12 db-hoz)

A fahéjas-diós töltelékhez (12 db-hoz)

A tetejére

Összesen 448 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 872 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    259.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 3482 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 448 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (2x12 db tekercshez)

A csokis-mandulás töltelékhez (12 db-hoz)

A fahéjas-diós töltelékhez (12 db-hoz)

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (2x12 db tekercshez)

  1. Tészta: A krémsajtot a vajjal és a cukorral -robotgép segítségével- simára dolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, és kézzel összegyúrjuk. Nagyon lágy masszát fogunk kapni.
  3. A gombócot csomagoljuk folpackba, és min. 2 órára tegyük hűtőbe.
  4. Csokis-mandulás töltelék: A mandulát száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, félretesszük.
  5. A vajat mikróban felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, vanília esszenciát, és simára keverjük.
  6. Fahéjas-diós töltelék: A vajat mikróban felolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. Belekeverjük az apróra vágott diót.
  7. Sütemény összeállítása: A tésztát kettévesszük, amíg az egyik felével dolgozunk, a másikat visszatesszük a hűtőbe.
  8. Bőven lisztezett deszkán 20-25 cm átmérőjűre nyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel, megszórjuk a mandulával, és 12 cikkre vágjuk.
  9. A cikkek szélesebb felénél kezdve feltekerjük, szilikonos sütőlapra vagy sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket.
  10. Lekenjük a tetejüket a tejjel elkevert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  11. A másik tésztával is hasonlóképp járunk el, azzal a különbséggel, hogy a diós tölteléket a kör szélére halmozzuk körben, ne a közepére, különben nehéz lesz feltekerni, és a keskeny résznél a diódarabkák kiszakíthatják a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4845
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 16.

Ajánló

A krémsajt és a vaj miatt a tészta nagyon lágy, igyekezzünk minél gyorsabban kinyújtani és feltekerni. Jó bőven lisztezzünk alá és a tetejére is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rugelach Szofika módra
Szofika 104 recept

Eredetileg zsidó sütemény a Rugelach. Pihe-puha, vékony krémsajtos tekercsek, mindenféle nagyon édes töltelékkel, ami lehet lekvár, csoki, dió, mogyoró, mazsola. Én most 2 félét készítettem, mindkettő sikerrel járt. 

Hozzávalók

A tésztához (2x12 db tekercshez)

A csokis-mandulás töltelékhez (12 db-hoz)

A fahéjas-diós töltelékhez (12 db-hoz)

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek