Rücskös tészta recept

Rücskös tészta
Rücskös tészta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám szokta nekünk ezt sütni vasárnaponként, nagyon finom és omlós süti és szerintem nagyon egyszerű.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Vaj helyett használhatunk margarint is.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

borzas sütemény, lekváros-diós reszelt sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd  20 percre betesszük a fagyasztóba. (Azért kell betenni a fagyasztóba, mert így könnyebb lesz lereszelni a tésztát.)
  2. Utána kizsírozott, lisztezett tepsibe reszeljük almareszelőn a tészta felét.
  3. A 3 tojásfehérjét  felverjük habbá.        
  4. A  következő töltelék jön a reszelékre: 15 dkg darált dió, 4 evőkanál lekvár, 5 dkg cukor. Összekeverjük és hozzáadjuk a tojásfehérje habot.
  5. Rásimítjuk a tésztára, majd ráreszeljük a tészta másik felét.
  6. Közepes tepsiben (kb. 25 x 35 cm-esben) 180 fokon (gázsütő), 30 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 29 226
elküldve: 9
receptkönyvben: 317
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

bibuka

Mióta szakács: 2009.11.24.
14 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rekap
rekap k, 2016-09-27 11:21

Én megsütöttem ma, és sajnos úgy jártam, hogy a tészta kevésnek bizonyult. Először elővettem egy gáztepsit, aztán, amikor láttam a tészta mennyiségét, akkor inkább egy kisebb tepsibe tettem. Így is bele kellett tegyem a tészta 3/4-ét, ahhoz, hogy ne maradjanak lyukak alól. Muszáj volt, mert kifolyt volna a töltelék. A tetejére nem maradt elég, csak itt-ott megszórtam a tészta maradékával. Most sütöm, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.

kathy55
kathy55 / kathy55 h, 2012-10-22 10:27

Kerestem már ezt a sütit, mert nagyon szeretjük. Csak én Borzas Kata néven kerestem... Köszi, mentem! :)

kathy55
kathy55 / kathy55 h, 2012-10-22 10:26

Kerestem már ezt a sütit, mert nagyon szeretjük. Csak én Borzas Kata néven kerestem... Köszi, mentem! :)

villers
villers v, 2012-01-22 10:57

Nagyon finom, és tényleg egyszerű. Lehet, hogy legközelebb inkább nyújtani fogom, mert szerintem az egyszerűbb, mint a reszelés. Igaz a vége felé már az is könnyebben ment :)

Bera
Bera / Bera sze, 2010-10-06 11:33

Gyerekkoromban Édesanyám gyakran megsütötte. Ő mindig fejből sütkérezett, semmilyen receptje nincs leírva.Nagyon örülök, hogy rátaláltam itt a Borzas Kata receptjére. Nagyon köszönöm a receptet. A legközelebbi családi ünnepre is biztosan megfogom sütni, hogy a tesóim is megkóstolhassák.

Erika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva sze, 2010-06-30 22:17

Ha olyan dögös, mint a neve, mint a kinézete, mint a hozzávalók egyszerűsége és finommá válása, én belevágok.Köszi!Éva-Anyóca

Same
Same / Same szo, 2009-11-28 08:22

Én ezt a sütit Borzas Kataként ismerem és isteni finom! Érdemes megsütni. Gyors,nem macerás és mindig sikeres!

1163