r
Nosalty Logó

Rozsos magos francia bagette

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nihonka
Rozsos magos francia bagette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4663.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    3132 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel egy kevés meleg vízben, melybe tegyünk 1 kk cukrot. A magokat a tésztájába keverjük, így egy kicsit törjük össze darabosra.
  2. Én kenyérsütőgépben készítettem a tésztát. Mindent belerakunk a gép üstjébe, az összetört magokat ízlés szerint, az összes hozzávalót, majd az élesztős vízzel együtt tésztát gyúratunk a géppel. Kb. 15 percen keresztül gyúratjuk, majd a gépben is kelesztjük kb. 50 percig.
  3. Amikor gyönyörűen megkelt a tészta, lisztes deszkán bagettet formázunk úgy, hogy 4 részre osztjuk. Ezeket vékonyabbra és hosszúkásra (oválisra) nyújtjuk. A hosszabb részénél fogva a felénk eső részét a közepéig tekerjük, majd ugyanígy teszünk a másik szélével is. Végül a 2 tekert részt felül összecsipkedjük végig, hogy ne nyíljon szét, majd ezt a részt alulra fordítjuk.
  4. Tehát ha megformáztuk, a tetejét bevagdossuk, majd nedves konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük még kb. 30 percet.
  5. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, legalulra tegyünk egy alacsony edényben vizet, hogy gőz alakuljon ki, így ropogósabb lesz. Sütés előtt szórjuk meg a bagettet egy kevés liszttel, és süssük ropogósra 20-25 perc alatt. Rácson hagyva hagyjuk kihűlni, ha megsült.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1114
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 04.

Ajánló

A magokat belekevertem a tésztájába, de előtte egy kicsit összetörtem, mondjuk aki szeretné, a tetejét is megszórhatja. Ebből a mennyiségből 4 db bagette sült ki. 1 db hiányzik a képről, mert melegében megettem:-)))) A tészta ruganyos legyen, a folyadékmennyiség kicsit lisztfüggő is, így ha kíván még pluszba némi vizet, adjunk hozzá, de csak evőkanállal adagolva.

Receptkategóriák

Rozsos magos francia bagette
Nihonka 340 recept

Először sütöttem bagett-et, mivel rozsos, egészségesebb verziót szerettem volna, így megpróbálkoztam vele. Finom, ropogós lett:-) Máskor is elkészítem...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?