r
Nosalty Logó

Rozsos-magos cipócska

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Rozsos-magos cipócska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 310 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1853 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 213 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 310 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3834.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    1727 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 1853 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztõt kevés langyos vízzel és 1kk cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszteket összekeverjük a többi száraz hozzávalóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztõt, a 2 kanál olajat, és annyi vizet, hogy ne túllágy tésztát kapjunk.
  3. Kézzel vagy géppel szép simára, fényesre dagasztjuk, és letakarva egy órát kelesztjük.
  4. Közben előmelegítjük a sütőt -a jénai fedeles sütőedénnyel- 230 fokra, a sütő aljában vizes edénnyel.
  5. Mikor a cipó duplájára kelt, megformázzuk, tetejét megszórjuk kukoricadarávalés még egy fél órát pihentetjük sütőpapírral bélelt kelesztőtálban.
  6. Sütés előtt bevagdaljuk a cipócska tetejét, megspricceljük vízzel, és papírral együttóvatosan a forró jénaiba pottyantjuk. A jénai tetejét rátesszük, és 230 fokonsütjük 30 percig, majd a fedelet levéve 15-20 percig 200 fokon, amígszép aranybarna ropogósra sül.
  7. Sütőből azonnal kivesszük, vízzel megint lespricceljük, és sütőrácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6622
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkapott a fantázia a gyönyörű, csillogó, piros chilipelyhek láttán! Igen, már a kenyér is chilis nálam! Chili-mánia??? Egyik dolog vezetett a másikhoz; a chiliolaj készítéséből maradt vissza bőven chili-vagdalék, amit egy tálcán szárogattam. Kenyérkészítéskor eszembe jutott, mi lenne, ha kipróbálnám; jó kontrasztos lenne a fekete szezámmagokkal. Hát nekem nagyon ízlik ezzel az összeállítással!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek