Rozsos diétás kenyér recept

Rozsos diétás kenyér
Rozsos diétás kenyér
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Időnként csökkentett szénhidráttartalmú lisztet használok a sütéshez, hátha az én tartalmam is lejjebb csökkenne.

hozzávalók / 10 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csökkentett szénhidráttartalmú kenyér, diétás kenyér, csökkentett szénhidráttartalmú rozskenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk egy csipet cukor és az élesztő hozzáadásával, némi várakozással felfuttatjuk.
  2. Minden hozzávalót dagasztógép táljába mérünk, és ruganyos, inkább kicsit kemény tésztát gyúrunk belőle, majd letakarva 40 percig kelesztjük.
  3. Ha duplájára kelt, újra átgyúrjuk, kilapogatjuk téglalap alakúra, majd feltekerve kiolajozott kenyérformába fektetjük, letakarva újabb fél órát kelesztjük, majd a tetejét bemetsszük néhány helyen.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen, és a kenyeret kb. 30-35 perc alatt megsütjük benne. Ha már kezd színesedni, lejjebb vehetjük a hőt 190 fokra.
  5. Ha megsült a kenyér, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x15x10 cm
  • költség: 370 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 572
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1805 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

250