r
Nosalty Logó

Rozsos bagett

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Jolán
Rozsos bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 881 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2644 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 244 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 881 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4853.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    3150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 2644 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Élesztőt kevés mézes langyos vízben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval dagasztjuk. A tésztánk inkább kemény legyen, mint lágy. Én fokozatosan öntöm hozzá a langyos vizet. Legalább 7-8 percig dagasszuk, hogy jó tésztát kapjunk. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és három részre vágjuk. Egyenként téglalappá nyújtjuk, és bagett formára tekerjük. Lekenjünk egy kis olívaolajjal, és megszórhatjuk magvakkal. Ezután még 10-15 percig újrakelesztjük.
  3. Előmelegítjük a sütőt. Mielőtt betesszük a bagetteket, megspricceljük vízzel, sőt a forró sütőbe is vizet permetezünk. Pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 987
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 03.

Ajánló

Reggeli, vacsora....de még egy kiadós leveshez is kitűnő!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először készítettem öregtésztát. Mindenképp ki akartam próbálni. A legkézenfekvőbb - miután alig volt itthon pékáru - a bagett volt. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek