Rozsos-aszaltparadicsomos-kenyér recept

Rozsos-aszaltparadicsomos-kenyér
Rozsos-aszaltparadicsomos-kenyér
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pofonegyszerű kenyér, amiben nem kell semmi extra eszköz, csak a két kezünk, meg egy használható sütő. A legfinomabb jó minőségű vajjal, sópehellyel és retekkel!

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

aszalt paradicsomos kenyér, kétlisztes aszalt paradicsomos kenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két lisztet egy tálba szitáljuk, és összekeverjük.
  2. A közepébe mélyedést fúrunk, beleszórjuk a sót, a cukrot és az élesztőt. Beleöntjük a langyos vizet, és összekeverjük villával.
  3. Félretesszük a villát, és kézzel kezdjük el dagasztani. Addig gyúrjuk, míg puha tésztát kapunk, és sem a kezünkön, sem az edényen nincs sok maradék tészta.
  4. Meghintjük egy kanál liszttel, letakarjuk konyharuhával, és duplájára kelesztjük.
  5. Ha megkelt, újra átgyúrjuk, kinyomjuk belőle a levegőt, és beledolgozzuk az apróra vágott aszalt paradicsomokat. Ismét letakarva kelesztjük egy órát.
  6. Ha kész, cipót formázunk belőle, és 180 fokon 50-60 percig sütjük. Ha kész, rácson kihűtjük. Langyosan a legfinomabb!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 944
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
564 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

362