Rozmaringos sertéscomb recept

 Rozmaringos sertéscomb
 Rozmaringos sertéscomb
115 perc / előkészület: 10 perc sütés: 105 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötlet egy része Mercedes egybesütött sertéslapockájából eredezik, csakhát kicsit átköltöttem combra a receptet. Az alufóliás sütést gyakran használom röfi sütéshez, mert puha és szaftos lesz tőle a husi akármilyen sütőben, és be kell, hogy valljam, itt a koliban nagyon gyatra a sütő.

Egyéb irányultságban ez az első receptem itt, de van meg jó pár a tarisznyámban, csak meg kéne csinálni, és nem megenni őket, mielőtt lefotózom...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy jófajta kesernyés lager vagy egy testesebb barna sör kihozza a fűszeres ízeket, és utóbbi jól harmonizál az enyhe paradicsommal is, csak csípőset ne együnk mellé!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymával tűzdelt fűszeres sertéscomb egyben sütve, ketchupos sertéssült, fűszeres sertéscomb alufóliában sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst ujjnyi vastagon mélyen beirdaljuk, sóval, borssal, oldalanként egy-egy csipet rozmaringgal és 2-2 csipet köménnyel megszórjuk, és jól beledorgáljuk. A fokhagymákat kés lapjaival kicsit összezúzzuk, majd jó emberes szeletekre hasítjuk, és beledugdossuk a hús vágásaiba.
  2. Ezután nyakon öntjük a ketchuppal, majd az olívaolajjal, és szépen elkenjük rajta, végül jó szorosan alufóliába csavarjuk az egészet, és ha kibírjuk, hagyjuk egy éjszakát hűvös helyen (de nem hűtőben) érni. 
  3. Rakjuk egy kis tepsibe, öntsünk alá egy nagyon kevés vizet, majd tegyük a sütőbe, és hagyjuk sülni másfél órat, közben egyszer fordítsuk meg. Fontos, hogy két réteg alufólia legyen rajta, mert ha kifolyik a leve, az odaég.
  4. Ha letelt a másfél óra, szépen kibontjuk, lehetőleg úgy, hogy az alufólián maradjon a husi, és ne folyjék ki a leve alóla. Rakjunk a husi hegyébe egy-két pepperonit, és süssük még, míg aranybarna színt kapnak. 
  5. Rizzsel tudom ajánalni!   étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 749
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsz Leütés

Mióta szakács: 2013.01.25.
2 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2013-02-08 10:37

:-), nagyon guszta, és várom azokat a jó ötletes reciket, kibírni addig, és csak lefotózás után enni, nehéz nagyon, tudom..:-))

488