Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos sertés szűzpecsenye

Rozmaringos sertés szűzpecsenye
Rozmaringos sertés szűzpecsenye
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a szűzpecsenyét használni, ahol csak tudom, mert hamar készen van. Legyen az leves, sült vagy aprópecsenye. Szerencsére gyakran akciós, olyankor feltöltöm a fagyasztót.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha megszúrjuk villával és a leve nem rózsaszín, akkor van megsülve. Nem szeretem a húsokat szúrkálni, de a szakács aki bemutatta a receptet, ezt a tanácsot adta.

Amióta beszereztem egy vasserpenyőt, azóta abban sütöm elő a húsokat, óriási a különbség. A vastag fal jól tartja a hőmérsékletet, a hús tényleg sül benne és nem fő. Aki teheti, szerezzen be egyet, nem fogja megbánni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst mossuk meg, és tisztítsuk meg a hártyáitól, meg a felesleges zsiradéktól. 1 tk olajat masszírozzunk bele, a többit egy (lehetőleg vas) serpenyőben hevítsük fel, közepestől kicsit nagyobb lángon. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a rozmaringgal, és néhány perc alatt süssünk rá piros kérget.
  2. Forró sütőbe rakva készre sütjük, ha a serpenyő mehet a sütőbe akkor azon, ha nem, akkor rakjuk át egy sütőlemezre. Amikor kész, alufóliasátor alatt pihentetjük 8 percig.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 42 268
elküldve: 9
receptkönyvben: 257
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
695 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

sült hús gyorsan egyszerűen, rozmaringos szűzpecsenye, sült hús

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Wed, 2015-06-17 12:01

Szia! Kb. 25 perc, de husvillaval megszurva megnezheted, hogy megsult-e mar. Ha nem rozsaszin a leve, hanem attetszo, akkor kesz van.

Avalona
Avalona / Avalona Thu, 2015-03-26 20:33

50 kg húst miben süt meg az ember???? :D Gondolom elírás történt a receptben, de az 5 kg-ot is soknak tartanám. Talán 50 dkg lenne a helyes mennyiség?

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Thu, 2015-03-26 22:33

Kedves Avalona!
Köszönjük az észrevételt, javítottuk a mennyiséget.
További kellemes sütés-főzést kívánunk!
Kata

baksanejudit
baksanejudit Sat, 2012-09-08 11:28

Nekem az az egyetlen gondom, hogy nem szeretem amikor kérget kell sütnöm a húsra az egész tűzhelyem csupa zsír, ahogy fröcsög a pirítás közben. Ezért nem szeretek pl. hús szeleteket sem előpirítani. Valamit nem jól csinálok vagy ezt a zsír fröcsögést be kell vállalnom ? Nagyon jól néz ki a sülted mi is szeretjük a szűzpecsenyét gondolkodom , hogy megreszkírozom az elkészítését.

witch
witch / witch Sat, 2012-09-08 14:13

Orulok, hogy tetszik! Sajnos ez ezzel jar, nekem is uszik a konyha
a zsirban. A szeletelt husokat viszont lehet kontaktgrillben is
sutni, keves zsiradekkal bekenve.

155
sertésszűz 50 dkg
olívaolaj 1 ek
rozmaring 2 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint