r
Nosalty Logó

Rozmaringos olívabogyós és rizses cookie

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rozmaringos olívabogyós és rizses cookie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 541 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 2168 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 343 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 541 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4824.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    3979 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1108 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1055 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1124 micro
Összesen 2168 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 343 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Morzsoljuk össze a hideg Rama-t a száraz alapanyagokkal, majd gyúrjuk tésztává a tojássárgájával, az olívabogyóval és a puffasztott rizzsel.
  3. Gyúrjunk belőle kicsi golyókat, tegyük tapadásmentes vagy kikent sütőlapra vagy sütőpapírra, lapítsunk belőlük korongokat, majd dekoráljuk.
  4. Süssük 15-17 percig, vagy amíg enyhén barna nem lesz.
  5. Hagyjuk a lapon 1-2 percig (hogy tovább sülhessen), majd tegyük őket fémrácsra, amíg teljesen ki nem hűlnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2173
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Ajánló

Tartsuk fémdobozban. Kb. 16 darab lesz belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár éve nyáron, a horvát tengerparton a halpiacon kora reggel vásárolt friss halakat házigazdánk Nino rozmaringgal és olívabogyóval megbolondítva grillezte meg vacsorára. A felesége Dragica, pedig részben ezekből az alapanyagokból elcsenve egy kicsit, elkészítette ezt a cookie-t. Ritkán ettünk olyan desszertet, amely ennyire harmonizált volna a főétellel! Gyorsan el is kértem a receptjét! www.sutigyar.hu

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek