r
Nosalty Logó

Rozmaringos hagymával töltött csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nasi89
Rozmaringos hagymával töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 663 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2647 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 663 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.8 g

Zsír

  • Összesen
    185.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3473 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1839 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    890 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 2647 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, megtakarítjuk, majd a rozmaringot megmossuk, és leszedjük az ágról az apró, tűszerű leveleket, amit fűszerkeverékkel és olívaolajjal összekeverünk. Az így kapott pácban megforgatjuk a csirkét.
  2. Gondosan figyelve, hogy a szárnya alatt, és belülről is érje a csirkét a pác. A tojást felszeleteljük, a hagymát 4 felé vágjuk, majd megtömjük vele a csirkét.
  3. A maradék rozmaringot szépen a csirke szárnyai alá tesszük, így jól érintkezik a hússal. Önthetünk rá még egy kis olívaolajat és egy csepp vizet a csirke alá, hogy jó kis szaftot kapjunk.
  4. Egy órát sütjük, majd tálalás után jóízűen fogyasztjuk! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9265
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angliában minden ház előtt találni friss rozmaringot, így nem volt nehéz szereznem. A barátom jött hozzám Pozsonyból, és szerettem volna meglepni valami különleges ebéddel, így találtam ki ezt a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek