Röszti 2. recept

1 adag
976
kcal
Röszti 2.
Röszti 2.
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon laktató étel, és csak fantáziánkra van bízva, hogy mit teszünk a tésztába.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tejföl helyett akár ketchup-pel is készíthetjük.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplis-sonkás palacsintatészta, krumplis tésztájú sós palacsinta sonkával és hagymával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk főni hajában 5-6 krumplit, ha kész, a héját lehúzzuk.
  2. A hagymát és a sonkát felszeleteljük, és egy picit megpirítjuk.
  3. Egy tálban összedolgozzuk a lisztet, tejet, tojást, sót, borsot, ételízesítőt és a hagymás sonkát,  végül belereszeljük a burgonyát is (tehetünk bele még gombát, kukoricát is). 
  4. Sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk, és mint a palacsintát, mindkét oldalát aranybarnára megsütjük pici olajon.
  5. Ha kész, megkenjük tejföllel, és sajtot szórunk rá. Feltekerjük, és félbevágva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 798
elküldve: 3
receptkönyben: 209
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
976