Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rostos sütőtök ivólé

Rostos sütőtök ivólé
Rostos sütőtök ivólé
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajándékban kaptam, és azonnal elkértem a receptet. Azóta már én is elkészítettem, és ajándékba adtam, és tőlem is elkérték a receptet. Olyan ez, mint a vírus. Erősen terjed!

Vigyázat! Nincs megállás!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott tököt megpároljuk, ha már krémszerű, akkor turmixoljuk (kb. 15-30 perc).
  2. Amíg pároljuk a tököt, addig elkészítjük a szirupot. A vizet felfőzzük a cukorral.
  3. A szirupot a tökpürével összekeverjük, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítót (friss fogyasztásnál nem szükséges), és az egészet összeforraljuk.
  4. Üvegekbe töltjük.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 23 287
elküldve: 15
receptkönyvben: 404
elkészítve: 19/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Tessza

Mióta szakács: 2011.09.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: italok
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőtök ital, édes ivólé sütőtökből

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tessza
Tessza / tessza Thu, 2016-10-13 11:05

Kedves kadara!
A citromsav és a nátriumbenzolátnak köszönhetően szerintem korlátlan ideig eláll, de bevallom ezt nem tudtam még letesztelni, mert idő előtt mindig elfogyott.

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2014-05-08 13:30

Kedves Tessza! Nagyon orulok ennek a receptnek, en is meg szeretnem probalni kulonfele mas gyumolccsel is. Csak egy kerdesem lenne, hogy mi a szerepe a citromsavnak? Ha csak izesites miatt kell bele, akkor esetleg citrommal is helyettesithetnem? - mivel itt ahol en elek nem tudom, hogy melyik az otthoni citromsavnak a megfeleloje. Van itt "citric acid"- nekem is van eppen itthon, de nem vagyok benne biztos, hogy ez ugyanaz-e.
Valaszod elore is koszonom, Veronika

lerebo
lerebo Sun, 2014-04-27 13:16

Kedves Tessza,

Nagyon köszönöm ezt a receptet. A nyakamon maradt két sütőtök, mert már nem győztük sütve megenni. Rászántam magam és elkészítettem ezt az ivólevet. NAGYON-NAGYON finom lett.
Még egyszer köszönöm a családom nevében is. :)

Georgina319
Georgina319 Sat, 2012-10-13 08:51

Én már többször megcsináltam ezt a receptet. Mindig nagy sikere volt. Nem tudok annyit csinálni, hogy el ne fogyjon. Nagyon finom. Van, hogy teszek bele almát, vagy sárgarépát, de van úgy is, hogy csak tisztán sütőtökből készítem. Így is, úgy is nagyon finom.

Tunderanyo
Tunderanyo Tue, 2012-10-09 20:29

Kedves Tessza!
Nekem is nagyon tetszik ez a recept,feltétlenül el fogom készíteni.
A következő kérdésem az,hogy nem kell-e száraz dunsztba tenni ha kész az ivólé?
Várom válaszod,addig is szép napot.
Tündi

graszta
graszta Sun, 2012-09-30 18:44

Nagyon tetszik ez a recept, szeretném elkészíteni, mert ha minden igaz jó nagy adag tök ígérkezik hamarosan.
Kérdésem lenne viszont.
Vajon milyen lenne az üdítő, ha a tök mellé párolt sárgarépát is tennék, esetleg almát vagy mindkettőt?
Most éppen ezen gondolkodtam el...
A válaszokat előre is köszönöm!

Teakonyha
Teamami / Teakonyha Sun, 2012-05-06 13:34

Jöhetnek a sütőkök megint! Bár ez még odébb lesz, de ősszel feltétlenül elkészül, az tuti. :)
Köszi a recipét.

sziszi01
sziszi01 Fri, 2011-12-16 23:54

Szia! nagyon fincsiíííííííííí lett :-) alig vártam, hogy lehüljön!
köszi a receptet
Sziszi

Reni83
Reni83 Thu, 2011-12-01 01:47

Szia!

Köszönöm a válaszod, mindenképpen kipróbálom. Ha pl. almával készítem, akkor gondolom azt is párolnom kell előtte ugye?
Köszi:
Reni

tessza
Tessza / tessza Fri, 2011-12-02 11:02

Kedves Reni!
Természetesen igen, az almát is párolni kell. Sok sikert kívánok! Teri

Reni83
Reni83 Sat, 2011-11-26 13:01

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogyan párolod a tököt? Vagy esetleg lehet sütni is?
Előre is köszönöm.
Reni

tessza
Tessza / tessza Wed, 2011-11-30 15:21

Kedves Reni!
Elnézést amiért csak most válaszolok. Én párolóedényben párolom, de lehet sima edényben is minimális kb. 1-2 dl víz hozzáadásával. Sütve is próbáltam: pár darab megmaradt sült tököt összeturmixoltam tejjel és fűszereztem, de egészen más ízvilág és ilyen formán szerintem nem időtálló. Én javaslom a párolást, párosíthatod más gyümölcsel, gyümölcsökkel pl. alma, birsalma, esetleg gyors fogyasztásra banán hozzáadásával (vagy ezek kombinációjával). Sok sikert kívánok! Teri

576
kanadai sütőtök 2 kg
víz 4 l
cukor 40 dkg
citromsav 6 g
nátrium-benzoát 1 kk