r
Nosalty Logó

Roppanós tojás

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Roppanós tojás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1294 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 6472 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 1294 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.4 g

Zsír

  • Összesen
    412 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    2558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10176.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    519 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    3154 mg
  • Nátrium
    5138 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1035.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    997 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    1082 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    2052 mg
  • Retinol - A vitamin:
    807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2274 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4991 micro
Összesen 6472 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst, a császárszalonnát, és a zsírszalonnát, ledaráljuk. Összekeverjük a sóval, borssal, köménnyel, az apróra vágott fokhagymával és a nagyon finomra vágott petrezselyemmel.
  2. A tojásnak vizet rakunk fel főni, mikor lobog a víz, belerakjuk a tojásokat, pontosan 1,5 percre, azonnal jégbe rakjuk, hogy a tojás sárgája nehogy megfőjön. Nagyon-nagyon óvatosan megpucoljuk, hogy nehogy a tojás szét folyjon, hiszen éppen csak egy külső burok keletkezett a 1,5-2 perces főzés alatt.
  3. A masszát a tenyerünkbe kiterítjük. Egy olyan fél maréknyi adagot. Nem kell ,hogy nagyon vastag legyen, majd belehelyezzük a tojást, és belebugyoláljuk. Ne teljes gömbbé formáljuk, inkább olyan tojás formájúra.
  4. A húsos masszába bugyolált tojásokat panírozzuk. (liszt, tojás, panko) A panírozáshoz panko morzsát használunk, hogy igazán ropogós legyen a bundája. A bepanírozott tojásokat hűtőbe tesszük. Olajat forrósítunk, annyit, hogy a tojásokat bőven ellepje mikor beletesszük őket!
  5. A tojásokat pontosan 3 percig sütjük. A tojásaink akkor tökéletesek, ha szétvágjuk és folyik a tojássárgája. Ez több okból is jó, hiszen a köretet is szaftosabbá teszi, és a megsült húsmasszának is ad egy pici pikantériát!
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1270
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A  személyes kedvencem! Bármilyen körettel tálalható, legyen saláta, zöldségkrémek, burgonya, rizs, amit csak szeretünk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?