r
Nosalty Logó

Ropogós zabpehely

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ropogós zabpehely
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4990 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    245.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3304.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    2066 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.1 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 4990 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 180 °-ra előmelegítjük a sütőt, én grillfunkciót használtam (a sima sütős funkcióval sokkal lassabban pirul, bár úgy garantáltan nem ég meg).
  2. Az olajat és a mézet összeforraljuk, majd hozzákeverjük a zabpelyhet, és addig keverjük, míg minden zabpelyhet be nem von a méz.
  3. Egy lehetőleg nagy tepsit kikenünk vajjal, és beletesszük a zabpelyhet. Minél jobban szétterül, annál gyorsabban fog megpirulni.
  4. Ezt a sütőbe tesszük, és kb 2 percenként megkeverjük, hogy mindenhol rendesen átpiruljon. Ha már aranybarna, kész is van. Ez kb 10 perc.
  5. Kitesszük a tepsit hűlni, és közben kevergetjük, hogy ne ragadjon össze. Ha kihűlt, már fogyasztható is. Ízlés szerint magvakat és aszalt gyümölcsöket is tehetünk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 5065
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 01.

Ajánló

Fogyasztható tejjel, joghurttal, kefirrel, gyümölcsturmixokkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A házilag elkészített ropogós zabpehely mellé ízlés szerint keverhetőek különböző magok, aszalt gyümölcsök. Én leginkább gyümölcsturmixhoz keverve fogyasztom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!