r
Nosalty Logó

Ropogós, omlós, sült kacsacomb - Vicikótól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Ropogós, omlós, sült kacsacomb - Vicikótól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1745 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 3491 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 291 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1745 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    339.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    419 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3491 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 291 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk.
  2. A sütőt felforrósítjuk 220 °C -ra.
  3. Egy tepsibe fektetjük a combokat a bőrükkel lefelé, és betesszük a forró sütőbe.
  4. Addig hagyjuk így őket, míg világos aranybarna lesz a bőrük. Ezalatt tökéletesen kisül az összes zsírja! Kb. 45-60 perc.
  5. Ha nagyon sok zsírja lett, nyugodtan kiszedhetünk belőle, elég a további sütéshez kb. 0,5 cm magasan a zsír a tepsiben, mert úgyis fog még kisülni belőle.
  6. Vegyük vissza a sütő hőfokát 190-200°C-ra!
  7. Ekkor megfordítjuk a combokat, és így is sütjük egy ideig, míg a húsos oldal is megaranybarnásodik. Kb. 25-30 perc.
  8. Ha fiatal kacsát sikerült vásárolnunk, akkor ennyi idő alatt tökéletesen puha, omlós lett a hús. (Egy villával, hústűvel ellenőrizzük!) A bőréből pedig kisült az összes zsírja.
  9. Ha nem: akkor egy alufóliával nagyon szorosan lefedjük, és kb. 25-30 percig tovább sütjük.
  10. Majd levesszük a fóliát, és süssük még pár percet , hogy finom ropogós legyen a bőre.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 2341
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 417
  • Össznézettség: 1506755
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Ajánló

Inkább ünnepi alkalmakra ajánlanám, zsemlegombóccal, párolt lilakáposztával, a sült szaftjából, zsírjából készült szósszal leöntve. Cabernet sauvignon borok tökéletes kísérői ennek az ételnek.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Ropogós, omlós, sült kacsacomb - Vicikótól
Vicikó 251 recept

Nálunk minden Karácsonykor ez a menü. Nagyon szeretjük a kacsát. Addig-addig kísérleteztem a sütéssel, míg rájöttem erre a módszerre. Ahogy írtam a receptben, teljesen kisül a zsírja, legyen szó bármilyen nagy, zsíros combokról vagy mellről. Semmiféle más fűszert nem szoktam használni, mert így tökéletes, kellemesen sós kacsaízt kapunk. Egyik alkalommal, mikor a barátnőmék jöttek hozzánk vacsorára, előtte beszélgettünk róla, hogy mi lesz, mit tervezek főzni. Hát szegény annyira megijedt, hogy kacsa lesz (először azt hittem, nem is csinálhatom meg), mert Ő még eddig mindig csak kövér, zsíros kacsákat evett-kóstolt. Így aztán nem is szereti! De annyira bízott bennem, ahogy mondtam neki,  hogy nem lesz zsíros, elhiheti nekem!  Végül persze  " jóváhagyta" a tervemet.  Igyekeztem nagyon, és olyan jól sikerült a vacsi, hogy nem tudott betelni vele...! Örültem én is nagyon! Na, persze a bajor zsemlegombóc és a párolt lilakáposzta is belejátszott. Azóta megtanulta Ő is így sütni, és többször volt már náluk is ez a menü. Természetesen a libákkal is ugyanígy lehet elbánni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek