r
Nosalty Logó

Ropogós lencsefasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Buttercup
Ropogós lencsefasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Áztatás

Lencse megfőzése

Fasírt összeállítása

Összesen 218 kcal
  • 16% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Áztatás

Lencse megfőzése

Fasírt összeállítása

Összesen 870 kcal
  • 16% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Áztatás

Lencse megfőzése

Fasírt összeállítása

Összesen 246 kcal
  • 16% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 218 kcal
  • 16% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 870 kcal
  • 16% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Áztatás

Lencse megfőzése

Fasírt összeállítása

Elkészítés

Áztatás

  1. A lencsét szükség esetén 1-2 órára vízbe áztatjuk.

Lencse megfőzése

  1. Sós, borsos vízben feltesszük főzni, a babérlevéllel, fokhagymával és hagymával ízesítjük a főzőlevet, és puhára főzzük a lencsét.

Fasírt összeállítása

  1. Ha megfőtt, leszűrjük, eltávolítjuk a babérlevelet és a hagymákat, és késes robotgép segítségével pürésítjük. A vöröshagymát és a fokhagymát is a lencsével együtt daráljuk.
  2. Ha már eléggé krémes állagú, egy tálban finoman kikeverjük a tojással, liszttel és zsemlemorzsával. Nem túl kemény, formázható masszát kell kapjunk. Ha kell, még sóval vagy borssal ízesítjük.
  3. Kanállal a forró olajba szaggatjuk a masszát, és közepes lángon ropogósra sütjük őket.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 32781
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 24.

Ajánló

Tartármártással, fokhagymás-tejföllel/joghurttal együtt tálalva a legjobb.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Buttercup 7 recept

Az úgy történt, hogy szilveszterre túl sok lencsét főztem... hát mit csináljak vele, férjem "örömére" (mert hát szereti a fasírtot, de sok hússal) kotyvasztottam fasírtokat a maradékból. Kisebb-nagyobb rábeszélésre meg is kóstolta, aztán pedig nagyon gyorsan elfogyott. Nem lehet abbahagyni. Kikevertem hozzá egy tejfölös-juhtúrós fokhagymás mártogatóst, abba tunkolva még szuperebb.

Hozzávalók

Áztatás

Lencse megfőzése

Fasírt összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!