Ropogós kovászos uborka recept

Ropogós kovászos uborka
Ropogós kovászos uborka
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly próbálkoztam a burgonyás változattal, nekem nem jött be, mert nem lett meg az az igazi kovászos uborka íz. Idén átnyálaztam a "szakirodalmat", mindenféle receptet és jó tanácsot elolvastam, és a végén ízletes, ropogós savanyúságot lett a jutalmam! Ha tudunk szerzeni, akkor egy-két szőlő, illetve meggyfalevél kerüljön pluszban az aljára, na meg kevés reszelt torma. Pesti gyerek révén, nekem ez nem sikerült. Ez a mennyiség kb. egy 3 literes üveghez elég.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kovászos uborka, kovászos uborka ropogósan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát megmossuk, majd egy új, tiszta konyhai szivacs dörzsikés részével finoman megsikáljuk. Tényleg csak óvatosan, hogy a héját ne dörzsöljük le!
  2. A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a sót, és langyosra hűtjük, és elkeverjük benne a szódabikarbónát és az ecetet.
  3. Az üveg aljába beletesszük a kapor felét, és elkezdjük sorba ráhalmozni az uborkát. Ha ezzel megvagyunk, akkor beledobáljuk a fűszereket: koriandermag, mustármag, bors és a megpucolt fokhagymák.
  4. Felöntjük az egészet a vízzel, a tetejére tesszük a maradék kaprot és a kenyeret, majd kistányérral vagy fedővel betakarjuk, és félárnyékos helyre tesszük.
  5. 2-3 nap (időjárástól függően) elég neki, de a legegyszerűbb, ha megkóstoljuk! Ha késznek ítéljük, akkor leszűrjük a levét, és mehet egy edénybe a hűtőbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 206
össznézettség: 64 736
elküldve: 5
receptkönyvben: 277
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
252 recept
hirdetés

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bibe77
bibe77 h, 2017-07-10 15:59

Kedves Dávid!
Idén két alkalommal készítettem kovászos ubit , de sajnos nem sikerült(nem a Te recepteddel csináltam). A közepe üreges lett és a színe nagyon megvilágosodott.Nálunk az erkély déli fekvésű és folyamatosan tűzi a nap. három nap elteltével már mindig kivilágosodott a színe
Köszönőm a válaszod bibe77

CukkiNiki
CukkiNiki p, 2017-06-23 11:34

Kedves Dávid!

Furcsa nekem bele az ecet... az az én olvasatomban már nem koviubi, a szódabikarbóna ízétól pedig rosszul vagyok ( sajnos), bár ahány ház annyi recept. Az én uborkám is roppanós : az uborkák végét levágom aztán mindkét felét keresztbe be, így jobban átjárja a lé. Korábban én is krumpliztam,de kiderült hogy szükségtelen:, ha forró sós vizzel ötöd nyakon, mikor elteszed, roppanós marad. Nekem ezeken túl csak jó sok fokhagyma és kapor kerül bele, illetve ha paprikás kedvemben vagyok, 1 kis chili ( ha erőset szeretenék).

39