r
Nosalty Logó

Ropogós fitness kenyér öregtésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nihonka
Ropogós fitness kenyér öregtésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2765 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6457 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    3184 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 2765 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

  1. Én kenyérsütőgépben készítettem el a kenyér tésztáját, de nélküle is elkészíthető a lenti leírás alapján. A vizet felmelegítve rakjuk a gép üstjébe, ezután hozzáadjuk az öregtésztát, ecetet, a joghurtot, olajat, rászórjuk a liszteket, darált szezámmagot, sót, cukrot, élesztőt a gép leírása szerint.
  2. Ezután a gép menüjében található gyúró és kelesztő programmal elkészítjük a kenyér tésztáját.
  3. Sütőgép nélkül is elkészíthetjük: meleg vízben keverjük el az élesztőt, sót, cukrot, ha felfutott, akkor keverjük hozzá az öregtésztát, joghurtot, olajat, a többi alapanyagot és a liszteket. Ha túl kemény lenne a tészta, tehetünk még hozzá egy kis vizet, de csak nagyon kevesenként adagoljuk.
  4. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd olajos kézzel formáljuk gombóccá, és tegyük egy mélyebb, kiolajozott tálba. Takarjuk be a tésztát, a tetejére egy tiszta konyharuhát terítünk. Ha a duplájára kelt, akkor kész is van.
  5. A jól megkelt tésztát lisztes deszkán átgyúrjuk egy kicsit, megformázzuk gömbölyűre, és szilikonformába vagy sütőpapírral bélelt jénai tálba helyezzük.
  6. Keresztbe bevágjuk a tetejét, és hagyjuk még kb. 40 percet meleg helyen kelni, letakarva egy konyharuhával.
  7. Sütés előtt megkenjük vízzel a tetejét, majd előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 45 percig. Sütőfüggő a sütési idő, így figyeljük inkább közben. A már megsült kenyeret kenjük meg egy kis vízzel, és ha egy kicsit kihűlt, már lehet is fogyasztani:-))
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2694
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 19.

Ajánló

Az első kelesztésnél hagyjunk elég időt, mivel teljes kiőrlésű kenyérnél kicsit tovább tart, amíg szépen feljön a tészta. Egyébként az élesztőt ki is lehet hagyni, mivel az öregtésztában már van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós fitness kenyér öregtésztából
Nihonka 340 recept

A receptjeim között szereplő teljes kiőrlésű krumplis öregtészta felhasználásával készült ez a fitness kenyér. Nagyon finom ízhangulatot kap a darált szezámmagtól, érdemes kipróbálni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?