r
Nosalty Logó

Ropogós csirkeszárnyak kétféle körettel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Ropogós csirkeszárnyak kétféle körettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ropogós csirkeszárnyakhoz

A köretekhez

A savanyúsághoz

Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ropogós csirkeszárnyakhoz

A köretekhez

A savanyúsághoz

Összesen 1296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ropogós csirkeszárnyakhoz

A köretekhez

A savanyúsághoz

Összesen 77 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2191.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4383 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    3034 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 1296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

A ropogós csirkeszárnyakhoz

A köretekhez

A savanyúsághoz

Elkészítés

A ropogós csirkeszárnyakhoz

  1. A csirkeszárnyak végeit a szárny combrésze alá hajtjuk, így formázzuk őket gusztára.
  2. A fűszerpaprikát, a borsot, a sót, a köményt és a chiliport összekeverjük, és bedörzsöljük vele a szárnyakat. Egy sütőzacskóba dobjuk őket, mellé tesszük a felkarikázott hagymát, és másfél órán át hűtőben pácoljuk.
  3. Hideg sütőbe téve, (a sütőzacskót ne felejtsük megszurkálni) 40 percig sütjük 200 fokon, majd kivágjuk a sütőzacskót, és még 10 percig pirítjuk.
  4. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára vágva 2 kanál olajon serpenyőben megpirítjuk. Kicsit sózzuk meg közben.
  5. A gerslit a főzés előtt egy órával beáztatjuk 2,5-szeres vízben, majd kevés sóval puhára pároljuk. A karfiolt szintén sós vízben kifőzzük. Ez az egészséges és kalóriaszegényebb köret, viszont a karfiol és a gersli is igen jól telíti a gyomrot.
  6. Tálalásnál a hús mellett sült hagymával díszítettem az ételt és csípős ecetes almapaprikát kínáltam hozzá, amit édesanyám készített.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*18*5
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 21656
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fagyasztóban kutatva találtam rá a csirkeszárnyakra, hát az igazán sütve jó! És milyen jó, hogy a sütőzacskó segítségével zsírmentesen süthető, csak a saját zsírja sül ki. A karfiol a "Tofu dubarry-módra" receptem elkészítése során vált feleslegessé, itt viszont igazán jó szolgálatot tett. Férfiembernek krumplival tálaltam, jómagam megmaradtam az egészségesebb változatnál. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A ropogós csirkeszárnyakhoz

A köretekhez

A savanyúsághoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek